spot_img
spot_img

Вучић најавио развијање бољих односа са Бошњацима, одговорила му СДА

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Кључни односи које ћемо у будућности морати да успостављамо јесу са Бошњацима и надам се да ћемо умети да их развијамо ка бољем, рекао је предсједник Србије Александар Вучић.

Он је упитао како дио политичког Сарајева говори сваког дана да Република Српска не може да буде држава, а с лакоћом признају као суверену државу неку територију на територији друге државе, иако није призната од УН.

Упитао је одакле им морално право да у Србији од било кога траже да говори нешто другачије по питању Републике Српске.

“То не значи да ћу ја да променим став, јер ја знам да нам треба мир, поштовање граница са БиХ. Поштујем интегритет БиХ. Па вас питам – имате ли имало образа када такве глупости говорите? Или мислите да је довољно да се додворавате некоме на Западу”, казао је Вучић за ТВ Пинк.

Додао је да је, с правног аспекта, суочен с патолошким лицемерјем на свим странама.

Истакао је да с поносом говори да је Србија земља која поштује међународне правне принципе. Нагласио је да је Србија међународно призната суверена држава, а Косово у УН не постоји.

“Добри односи у цијелој регији су свакако неопходни, али се они морају градити прије свега између држава, саопштено је данас из Странке демократске акције (СДА), поводом честих изјава Вучића о потреби добрих односа “Србије и Бошњака”, односно “Срба и Бошњака”.

“Сваки пут, очигледно намјерно, Вучић из формуле о добрим односима изоставља Босну и Херцеговину, што ставља знак питања на добронамјерност његових јавно изречених ставова. Добри односи у цијелој регији су свакако неопходни, али се они морају градити прије свега између држава. Када се изграде добри међудржавни односи између Босне и Херцеговине и Србије, по аутоматизму ће се поправљати и односи између Срба и Бошњака као народа. И за једно и за друго потребни су искреност и конкретна дјела, а не слање двосмислених порука”, наводи се у саопштењу.

“Управо такву поруку предсједник Србије шаље и када повезује Косово и бх. ентитет Република Српска, тврдећи да су “Бошњаци признали Косово, па зашто се онда тражи да он не призна РС”, наводе из СДА.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img