Vučić: Dodiku smo poslali ekipu ljekara

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da zdravstveno stanje srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika nije idealno, ali da nije ni najgore te da su juče u Banjaluku poslali ekipu ljekara.

Dodik se od nedjelje nalazi na liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske u Banjaluci, a juče je saopšteno da je treći test na novi virus korona pokazao da je pozitivan na ovaj virus.

- Reklama -

Kako je saopšteno iz UKC-a Srpske, uočeno je da ima otežano disanje i bolove u predjelu želuca, a dijagnostikovana mu je obostrana upala pluća. U UKC-u su juče rekli da mu je zdravstveno stanje stabilno, dase osjeća dobro i prima adekvatnu terapiju.

Vučić je rekao da se Dodik nalazi u Banjaluci, a da može svakog trenutka, ukoliko bude potrebe, da bude prebačen u Beograd.

-.On će imati najbolju negu i sve što budemo mogli da uradimo, uradićemo. U svakom trenutku smo spremni, ako bude potrebe, da Dodika primimo u Beogradu. Mi smo juče poslali ekipu naših lekara na čelu sa (direktorom Kinike za tropske i infektivne bolesti Kliničkog centra Srbije) Goranom Stevanovićem. Pratimo stanje u svakom trenutku, a čujem se s njim dva-tri puta dnevno. Želim mu dobro zdravlje -dodao je Vučić, prenio je Tanjug.

Istakao je da će se dr Stevanović konsultovati sa ljekarima u Banjaluci.

 

 

 

 

(glassrpske.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime