spot_img
spot_img

Vole se 60 godina: Bajka Sofije i Mustafe

Published:

spot_img

Divne priče o ljubavi uvijek unesu radost u naša srca, a sigurni smo da će tako biti i sa pričom Mustafe i Sofije iz Bijeljine, koji već 60 godina dijele zajedničku sudbinu.

Njih dvoje prije tačno 60 godina upoznali su jedno drugo i od tada su nerazdvojni partneri koji zajedno plove i kroz dobre i zle stvari koje život nosi sa sobom, prenosi RSE.

Iako su nailazili na mnoge prepreke, već od samog starta svog zajedničkog života, nijednog trenutka nisu posumnjali u svoje želje koje ispunjavaju već šest decenija.

“Kad sam ja rekla roditeljima da hoću da se udam za njega, prvo je došao otac pa mi je to zabranio. Pa je onda došla mama koja mi je isto branila, zbog čega sam ja bježala od njih, kod jedne kume”, kaže Sofija, koja je iz Vojvodine zbog svog supruga došla u Bijeljinu.

Iako su ratovi na području Balkana, posebno u BiH razdvojili mnogo ljudi, Sofija i Mustafa svoju ljubav nisu žrtvovali ni zbog čega, a nacija i vjera nikada nisu mogli da ih razdvoje.

“Ona je jedina Srpkinja koja je došla u porodicu Berberovića u Bijeljinu. Pa mi jedna strina kaže Đe baš Vlahinju uze, a ja joj odgovorim: Ona je moja žena, kakva god da je”, priča Mustafa.

Njih dvoje zajedno su proputovali cijeli jedan život, jednu državu koja više ne postoji, proputovali su 60 zajedničkih godina, a i dalje kažu kako vjeruju u ljubav.

 

 

 

(slobodnaevropa.org)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img