Vodostaji rijeka u RS u porastu, obustavljen saobraćaj na pojedinim dionicama

Na regionalnom putu R-474-a Doboj-Stanari, u mjestu Ljeskove Vode, opština Doboj, došlo je do izlivanja vode na obje saobraćajne trake u dužini od 100 m, tako da se ne preporučuje kretanje ovom dionicom puta, saopšteno je za InfoBijeljina u AMS RS.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske navode i da se zbog izlivanja potoka, saobraćaj u mjestu Grabovac odvija veoma otežano, na regionalnom putu R-476 Čelinac-Ukrina.

- Reklama -

“Napominjemo da se na ovom lokalitetu, u narednih 15-30 minuta očekuje potpuna obustava saobraćaja, s obzirom da voda sve više nadire na kolovoz. Zbog izlijevanja vode, prekinut je saobraćaj i na regionalnom putu Srbac-Drugovići, na lokalitetu gdje auto-put presjeca regionalni. Regionalni put Prnjavor-Čelinac u mjestu Donji Vijačani, popuno je obustavljen saobraćaj”, stoji u saopštenju AMS.

Zbog obilnih padavina koje ne prestaju u protekla tri dana rijeke Vrbas, Pliva i Sana su u konstatntom porastu, a do prvih izlijevanja bujičnih potoka došlo je u Banjalučkom naselju Česma. Zbog svega navedenog su uvedena i vandredna mjerenja vodostaja na nivou čitave RS.

Najviše padavina je u dosadašnjem toku dana bilo u sjevernom dijelu Republike Srpske, to jest na području Banjaluke i okolnih gradova i opština, gdje je napadalo i do 30 litara po metru kvadratnom.

 

 

 

(infobijeljina.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime