spot_img
spot_img

Водиће до туристичког комплекса: Свечано обиљежено пробијање трасе пута на Мајевици

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

На Бусији, једном од врхова планине Мајевице, свечано је обиљежено пробијање трасе пута у дужини 6 километара, који ће водити до туристичког комплекса који се гради.

Инвеститор је фирма “Green Hills”, власника Светозара Остојића Ћеке, уз подршку општине Лопаре и Владе Републике Српске.

– Данас је завршено пробијање трасе, веома захтјевног посла, и пуштен је у промет мост, који је направљен средствима ЈУ “Воде Српске” – рекао Остојић.

Он је захвалио извођачима радова и свим учесницима у пројекту и изразио наду да ће пробијена дионица бити асфалтирана за годину и шест мјесеци.

Остојић је саопштио да је урађена траса ски стазе у дужини од 800 метара, а најавио је да ће, поред тога што је урађено у претходном периоду, на Бусији бити изграђени ски лифтови, вјештачко језеро за осњежавање, терени за спортове са лоптом, љетње боб стазе и ски стазе, апартманско насеље и хотел.

– За прву фазу је предвиђена ергела коња и огледно мајевичко имање гдје ће бити заступљене све домаће животиње из нашег краја, од кокошки и друге перади, коза, оваца и крава. Сви производи из њега ће ићи на трпезу у туристичком комплексу – каже његов творац Светозар Остојић Ћеко.

Начелник општине Лопаре Радо Савић се, у свом обраћању присутним званицама, присјетио Форума менаџера, који је одржан прије неколико година у Бијељини, на којем му је Остојић изнио своју идеју.

– Ево, дошли смо у фазу из које нема повратка. Сигурно је да ће овај пројекат заживјети – рекао је Савић и најавио даљу подршку локалне заједнице пројекту који је заједнички циљ свих, без обзира на страначку припадност.

 

 

 

 

(srpskainfo.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img