spot_img
spot_img

Vladika Hrizostom: Svjetlost Vaskrsenja neka se useli u srca ljudi

spot_img
spot_img

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom poručio je povodom Vaskrsa da u srce čovjeka treba da uđe svjetlost i radost Vaskrsenja, a um njihov da se prosvijetli.

“Neka sam Hristos postane svjetlost naše svjetlosti i život našeg života”, poručio je vladika Hrizostom danas u vaskršnjoj poruci.

Vladika Hrizostom je istakao da svako ko je kroz istoriju pokušao da dovede u pitanje Vaskrsenje Hristovo i Hrista Gospoda “razbio se o njega”, što je istorijsko iskustvo Crkve Hristove.

On je istakao da čovjek sebe, kao i sve oko sebe mora mjeriti vaskrslim Hristom, te da će samo tako moći da shvati tajne Vaskrsenja i ličnosti vaskrslog Isusa Hrista.

Vladika zvorničko-tuzlanski je poručio da Hrista Gospoda ne treba mjeriti ni sa sobom niti sa bilo kim, a samo na taj način čovjek će biti sačuvan od moguće sablazni “kojom su se sinovi Izrailjevi sablaznili i odvojili od Hrista vaskrsloga – Spasitelja i iskupitelja svijeta”.

“Hristos vaskrse i pokida vlast: đavola, grijeh i smrt, koji su čvrsto držali u svojim okovima čovjeka i cio svijet. Vaskrsli Gospod sve to raskida i darova slobodu svima koji vjeruju u njega”, rekao je vladika Hrizostom, čestitajući predstojeći praznik najradosnijim pozdravom: “Hristos vaskrse – vaistinu vaskrse!”

 

 

 

(SRNA)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img