spot_img
spot_img

Владајућа коалиција иде са заједничким кандидатима

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Милорад Додик, предсједник СНСД-а, рекао је након састанка владајуће коалиције да је опредјељење да се иде са заједничким кандидатима за члана Предсједништва БиХ и предсједника Републике Српске, те да је остало питање хоће ли бити кандидовани испред партија или коалиције.

“Радујеме што је исказано јединство по тим питањима. Разговарали смо о економској ситуацији и желимо да потврдимо да је ситуаца стабилна и да је то омогућило повећање плата и пензија које ће кумулативно бити 158 милиона КМ”, рекао је Додик, додајући да ће основна питања бити економија, статус Републике Српске, борба против криминала и корупције.

Он је истакао да ће на наредним састанкима коалиције бити инволвирани неки ставови у вези са омладинском политиком те да већ има елемената изборне кампање и да су потпуно спремни за изборе 2. октобра.

“Муслиманска политика подржана од стране међународних актера доживљава врхунац, али то је фарса која неће опстати. Међународни интервенцизам се протеже на микропитања и то је неприхватљиво”, рекао је Додик понављајући да БиХ формално правно није у стању предузимања санкција према Руској Федерацији и да ће тако и остати.

Одговарајући на питања у вези са топлим оброком, Додик је рекао да је договорено да се прихвати варијанта повећања плата 10 посто на све те да је још раније топли оброк интегрисан у саму плату. Он је рекао да је Синдикат прихватио да плата расте 10 посто док је Радован Вишковић, премијер Републике Српске рекао да је топли оброк у плату интегрисан 2008. године те да су таква рјешења у Федерацији БиХ и Србији итд.

Вишковић је рекао да би топли оброк само до краја године онако као тражи синдикат Републику Српску коштао 110 милиона КМ те да је повећање плата од 10 посто велики искорак.

Ненад Стевандић, лидер УС-а, који је још раније подржао увођење топлог оброка рекао је да се не ради о коалицији једноумља те да су њихови ставови везани за ставове Народне скупштине Републике Српске.

“Када се промјене закључци НС РС и ми ћемо промјенити своје мишљење. Нисмо коалиција једноумља али знамо ко има више руку”, рекао је Стевандић.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img