Влада Српске појаснила услове о исплати финансијске подршке од 750 КМ - nula49.com
spot_img
spot_img

Влада Српске појаснила услове о исплати финансијске подршке од 750 КМ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

С циљем објективног информисања грађана Републике Српске, а по питању одлуке о исплати финансијске подршке од 750 КМ за незапослене родитеље из вишечланих породица, Влада Српске данас је објавила техничке исправке.

– Одлука Владе Републике Српске о исплати ове подршке објављена је 15. септембра, али у Службеном гласнику данас ће бити објављена измјена ове одлуке због штампарске грешке гдје се, умјесто ријечи “најстарије” сада мијења и наводи “најмлађе” – истиче се у саопштењу.

Објава техничке исправке не одгађа примјену одлуке, која тече од 15. септембра.

– На овај начин, истичемо да одлука сада гласи да право на новчану подршку од 750 КМ остварују незапослени родитељи из вишечланих породица све док је једно од четворо или више дјеце малољетно – наглашава се у саопштењу Владе Српске.

Такође, наглашава се и да се право на подршку остварује ако је незапослен један од родитеља (отац или мајка), а не само мајка, како је то до сада често интерпретирано у јавности.

Исплата помоћи од 750 КМ мјесечно до краја године незапосленим родитељимa са четворо и више дјеце почиње сутра, најавио је српски члан Предсједништва Милорад Додик.

 

 

 

(glassrpske.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img