Влада Српске одобрила средства за помоћ младима, ево како да се пријавите - nula49.com
spot_img
spot_img

Влада Српске одобрила средства за помоћ младима, ево како да се пријавите

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Влада Републике Српске донијела је данас Одлуку о одобрењу новца из буџета РС за исплату једнократне новчане помоћи младима у Републици Српској од по 100 КМ, коју ће млади моћи да реализују од 5. до 25. септембра 2022. године.

Ово је други пут да Влада Републике Српске, с циљем подршке материјалном статусу младих, реализује овакав вид подршке, што је, како кажу у Влади РС, посебно значајно на почетку школске године.

– Велика заинтересованост за прву траншу, када се за подршку регистровало више од 130.000 младих, указује на чињеницу да је Влада Републике Српске доносећи Одлуку о исплату једнократне помоћи реаговала на адекватан начин, дајући подршку средњошколцима, студентима и младима. Сви они који су већ добили једнократну помоћ у јулу, биће исплаћени по аутоматизму, док ће они који имају између 16 и 29 година, а још нису регистровани, моћи да се пријаве путем апликације на порталу Министарства финансија Републике Српске – саопштено је из Владе РС.

Влада Републике Српске донијела је данас и Одлуку о додјели једнократне помоћи дјеци погинулих бораца која нису запослена.

Појединачна једнократна помоћ износи 1.000 КМ и биће исплаћена у септембру и то према евиденцији Завода за запошљавање Републике Српске.

 

 

 

 

(glassrpske.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img