spot_img
spot_img

Влада Републике Српске одобрила 1.250.000 КМ за нове пројекте у Брчком

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић и градоначелник Брчког Синиша Милић разговарали су данас у Брчком о пројектима које је Владе РС одобрила као подршку за инфраструктурне потребе на подручју ове локалне заједнице.

Министар Ђокић рекао је да су одобрени пројекат за изградњу дјечјег обданишта на подручју мјесне заједнице Грчица у вриједности од 400 000 КМ и пројекат изградње и уређења два спортска терена са вјештачком травом у вриједности од 350 000 КМ, те да су након дужег периода ријешени локациони услови за изградњу спомен-собе у мјесној заједници Грбавица у вриједности од 500 000 КМ. Одобрена су и додатна средства за уређење ове спомен-собе у вриједности од 50 000 КМ.

Министар Ђокић је додао да је укупна вриједност ова три пројекта 1 250 000 КМ те подсјетио да је раније Влада Републике Србије, путем Владе Републике Српске, издвојила око 1 000 000 КМ за изградњу обданишта у МЗ Илићка као и на пројекат вриједан 500 000 за изградњу епархијског дома Српске православне цркве у Брчком.

“Захваљујем градоначелнику за пуну спремност за сарадњу. Донација је веома велике вриједности и мислим да су ово веома лијепе вијести за Брчко. Очекујем да ће Брчко убрзано, путем својих надлежних служби, радити на томе да се почне радити и градити”, додао је Ђокић.

Синиша Милић, градоначелник Брчко дистрикта БиХ, захвалио се за подршку коју Дистрикту пружа Република Српска, а која унапређује живот свих грађана.

“Осим ових значајних инфраструктурних пројеката разговарали смо и о наставку активности на обезбјеђењу довољних количина електричне енергије у 2019. години из Републике Српске за Брчко, у складу са законским процедурама”, додао је Милић.

Ђокић је навео да би требало да се настави поступак уредног и безбједног снабдијевања дистрикта електричном енергијом.

“Подсјећам да је Влада Републике Српске одобравала, а Електропривреда реализовала, снабдијевање електричном енергијом потрошача дистрикта Брчко од 2008. године до данас, са изузетком половине 2010. године. Све године прије и послије Република Српска снабдијевала је Брчко по цијенама које су знатно ниже од цијена у Федерацији БиХ. У процјени вриједности тих средстава дистрикту смо обезбиједили око 27 000 000 КМ уштеде за све потрошаче”, нагласио је Ђокић.

Он је исказао спремност да се у будућности заједнички дјелује како би се побољшао квалитет живота грађана Брчког те повећао број привредних субјеката и радних мјеста.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img