Više automobila od zaposlenih radnika

Ni bogati Švajcarci ne mogu da shvate da u jednoj maloj Republici Srpskoj ima više automobila nego zaposlenih radnika.

Zvanično je zaposleno 257.740 radnika, a registrovano nešto više od 304.000 putničkih automobila. Kada se malo zagrebe ispod ovih brojki, realnost je ipak sasvim drugačija.

- Reklama -

Najviše automobila su stara auta, jer ih je pola starije od čak 15 godina, što je u Evropskoj uniji nezamislivo da se pojavi na drumovima. Dakle, riječ je o, uslovno rečeno, jeftinim autima, a neka od njih koštaju i svega 2.000-3.000 maraka. Ako imamo u vidu rad na crno, odnosno radnike koji nisu zvanično zaposleni, onda je sasvim jasno odakle ovoliko auta.

Svega 1.100 automobila je staro do jedne godine, a od jedne do dvije godine ih ima tek 479. Od šest do deset godina ima registrovanih 10.719 automobila, a od 11 do 15 godina ih ima nešto više od 28.000.

Ako posmatramo po glavi stanovnika, onda je u Republici Srpskoj svaki četvrti građanin vlasnik četverotočkaša. Taj prosjek varira od opštine do opštine, pa je tako nešto bolji prosjek u gradovima Banjaluka, Bijeljina, Trebinje, Istočno Sarajevo gdje svaki treći građanin ima auto. Recimo, u Zvorniku svaki peti je vlasnik automobila.

Stručnjaci kažu da velika starost vozila, uz loše puteve i signalizaciju, ugrožava bezbjednost na drumovima i donosi povećanje broja saobraćajnih nesreća u Srpskoj. Često se od stručnjaka čuje i da smo “otpad Evrope”.

Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Milija Radović kaže da je prosječna starost vozila prošle godine bila 16,9, a putničkih 17,2 godina. Oko 45 odsto vozila starijih je od 16 godina.

– Prema istraživanjima u svijetu, tehnička neispravnost učestvuje u saobraćajnim nesrećama sa oko 11 odsto. Odnosno, svaka 10. nezgoda se dešava zbog tehničke neispravnosti, koja povećava rizik za nastanak i posledice nastanka saobraćajnih nesreća – objasnio je Radović.

Kako kaže, nepovoljna ekonomska situacija stanovništvu Srpske otežava kupovinu novijih vozila sa boljim sistemima kočenja, kontrole, zaštite i upravljivosti.

– Uglavnom ginu putnici starijih vozila, pa je bitno da takva vozila budu pažljivo održavana i pregledana na tehničkom pregledu najmanje jednom godišnje. Vozila koja nisu pregledana i prema kojima se vlasnici nemarno odnose, opasnost su na putevima – upozorio je Radović.

 

 

 

 

(blic.rs)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime