spot_img
spot_img

Вермонт на конференцији “Улога парламента и тијела власти у борби против корупције у БиХ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Представници Омладинског центра „Вермонт“ учествовали су на конференцији под називом Улога парламената и тијела власти у борби против корупције у БиХ.

Иста је одржана данас у склопу ванбуџетског пројекта који финансира Република Италија у оквиру њеног предсједавања ОСЦЕ-ом 2018.године, Мисија ОСЦЕ-а у Босни и Херцеговини и Амбасада Италије.

Конференција је окупила представнике Парламентарне скупштине БиХ, Парламента Италије, директора Агенције за первенцију корупције и координацију борбе против корупције БиХ, шефа Мисије ОСЦЕ-а, премијерка РС, чланови Народне скупштине РС, предсједник Антикорупцијског тима Владе ФБиХ, представници невладиног сектора БиХ, као и друге учеснике из цијеле државе.

Испред Брчко Дистрикта БиХ на панел дискусији учествовао је Дамир Булчевић, главни кординатор Владе Брчко Дистрикта БиХ, представници Омладинског центра „Вермонт“ Дамир Раденковић и Бобан Ристић, као и представници НВО сектора. Закључак донесен на дискусији је потреба за бољом сарадњом и увезаношћу владиног и невладиног сектора, као и да је у процесу борбе против корупције поребна јача веза организација цивилног друштва. Само заједничким снагама могуће је постићи значајне резултате. Као закључак се наметнула и потреба за бројним едукацијама представника оба сектора, како би се радило на превенцији и сузбијању ове раширене појаве.

Данас су одржане три панел дискусије између свих учесника о улози парламентарних комисија и тијела власти за борбу против корупције у спречавању и борби против корупције, као и осврт на закључке и препоруке проистекле из претходно организираних радионица у различитим регијама у БиХ и размјену стручног знања и искуства из региона и Европе у борби против корупције, укључујући искуства Државног тијела за борбу против корупције у Италији.

На конференцији се такође разговарало о сарадњи законодавне и извршне власти у БиХ, међународним стандардима у борби против корупције, кривичном законодавству и заштити лица која пријављују корупцију.

 

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img