spot_img
spot_img

Uskoro počinju pripreme za maturu: Evo koliko će novca roditelji morati izdvojiti

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mature uskoro dolaze, a da bi se ove godine spremio jedan maturant srednje škole za matursko veče, potrebno je izdvojiti i do 1.200 KM, što je veliki udar na džepove roditelja.

Kako kažu iz jednog banjalučkog butika, cijena maturskih haljina kreće se od 120 do 550 KM, a najveća potražnja je za onima čija je cijena oko 300 KM.

–Dešavalo se da djeca ne žele uzeti haljinu ispod 300 KM, ali bilo je i onih skromnijih koji su svoju haljinu platili 120 ili 150 KM – rekli su iz butika.

Marija Stojaković, koja završava četvrti razred Tehnološke škole, već se spremila za maturu.

-Haljinu sam tražila jako kratko, a cijene nisu toliko paprene koliko sam mislila, te sam matursku haljinu platila 220 KM – rekla je ona. Teodora Dakić, koja takođe završava svoje školovanje, odlučila je da svoju matursku haljinu šije i da ju je platila 550 KM.
Dodaje da je za štikle potrebno izdvojiti najmanje 50 KM, pa do 200, a toliko i za torbicu. Prema riječima jedne kozmetičarke, cijena šminkanja se kreće od 45 do 80 KM u Banjaluci.

-Maturantkinje obično traže jaču šminku kako bi na fotografijama izgledale savršeno, a zakazuju šminkanje i povodom slikanja za maturski pano, ali tada traže nešto blažu šminku sa nude nijansama – objasnila je ona, te dodala da takođe radi i nokte, te je njihova cijena oko 60 KM.

Cijena frizure je od 30 do 50 maraka.

Momci za odijelo treba da izdvoje od 190 do 550 KM. Maturanti najčešće kupuju cipele od 120 do 150 KM, a neki i od 200. Cijena maturske proslave košta oko 80 KM, pišu Nezavisne novine.

 

 

(glassrpske.com)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img