Upućena inicijativa za ukidanje Komisije za koncesije BiH

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić uputio je danas u parlamentarnu proceduru inicijativu za ukidanje Komisije za koncesije BiH.

“Komisija za koncesije BiH je od 2005. do kraja 2019. godine potrošila 15,51 milion KM. Broj zaposlenih se kretao od 10 do 14, a danas ih je 10. Za to vrijeme nije odobrila nijednu koncesiju, niti joj je predat ijedan zahtjev za koncesione projekte”, istakao je Nešić, koji je i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Nešić je ukazao da su sedam članova Komisije za koncesije, sekretarice, vozači, automobili i kancelarije koštali poreske obveznike milione da ne bi radili ništa.

“Zato ovu instituciju treba odmah ukinuti, a novac preusmjeriti tamo gdje je potrebniji, kao što su podsticaji poljoprivredi i privredi”, poručio je Nešić.

On očekuje podršku i parlamentarnih partija iz Federacije BiH jer su i one prethodnih godina imale kritički stav prema ovoj instituciji.

“Ako postoji volja – postoji i rješenje. Zašto ne bi, u slučaju da se desi neki koncesioni projekat iz nadležnosti BiH, taj posao radilo ad hok tijelo ili zajednički entitetske komisije za koncesije? To je mnogo racionalnije i efikasnije rješenje”, smatra Nešić.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime