Упућена иницијатива за укидање Комисије за концесије БиХ - nula49.com
spot_img
spot_img

Упућена иницијатива за укидање Комисије за концесије БиХ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић упутио је данас у парламентарну процедуру иницијативу за укидање Комисије за концесије БиХ.

“Комисија за концесије БиХ је од 2005. до краја 2019. године потрошила 15,51 милион КМ. Број запослених се кретао од 10 до 14, а данас их је 10. За то вријеме није одобрила ниједну концесију, нити јој је предат иједан захтјев за концесионе пројекте”, истакао је Нешић, који је и посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.

Нешић је указао да су седам чланова Комисије за концесије, секретарице, возачи, аутомобили и канцеларије коштали пореске обвезнике милионе да не би радили ништа.

“Зато ову институцију треба одмах укинути, а новац преусмјерити тамо гдје је потребнији, као што су подстицаји пољопривреди и привреди”, поручио је Нешић.

Он очекује подршку и парламентарних партија из Федерације БиХ јер су и оне претходних година имале критички став према овој институцији.

“Ако постоји воља – постоји и рјешење. Зашто не би, у случају да се деси неки концесиони пројекат из надлежности БиХ, тај посао радило ад хок тијело или заједнички ентитетске комисије за концесије? То је много рационалније и ефикасније рјешење”, сматра Нешић.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img