spot_img
spot_img

Упозорење Шпирићу: Не игноришите захтјев делегата

spot_img
spot_img
spot_img

“Пошто до сада није заказао хитну сједницу Дома народа, желим да упозорим предсједавајућег Шпирића да би оглушивање о захтјев за хитну сједницу значило непоштовање дефинисаних обавеза и злоупотребу положаја са далекосежним последицама.

То би била приватизација Парламентарне скупштине и сигурно би имало правосудни епилог”, казао је Босић.

Делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић упозорио је данас предсједавајућег Дома Николу Шпирића да је његова дужност да у року од три дана од предаје захтјева пет делегата сазове хитну сједницу Дома у вези закона о акцизама и ПДВ-у.

Босић подсјећа да је захтјев предат у уторак и наводи да је сутра крајњи рок за заказивање сједница Дома народа Парламентарне скупштине БиХ.

“Пошто до сада није заказао хитну сједницу Дома народа, желим да упозорим предсједавајућег Шпирића да би оглушивање о захтјев за хитну сједницу значило непоштовање дефинисаних обавеза и злоупотребу положаја са далекосежним последицама.То би била приватизација Парламентарне скупштине и сигурно би имало правосудни епилог”, казао је Босић.

На хитној сједници Дома народа Парламента БиХ треба да се усвоји усаглашени текст закона о укидање акциза на гориво и ПДВ-а на основне животне намирнице.

Закони о укидању акциза и ПДВ-а на основне животне намирнице од марта мјесеца налазе се у процедури у Парламентарној скупштини БиХ.

Босић је недавно рекао да је до сада СНСД разним опструкцијама онемогућавао доношење ових закона, али због притиска јавности није смио ни да их отворено одбаци.

Он сматра да је дужност овог сазива Парламентарне скупштине БиХ да завши до краја процедуре ова два закона, јер у супротном они неће моћи бити усвојени до фомирања новог сазива оба дома Парламента, што се најраније може очекивати почетком следеће године.

 

 

 

(rtvbn.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img