Ukrao 15.000 KM i otišao u provod

Semin Z. (27) iz Bugojna uhapšen je nakon što je iz jedne kuće u mjestu Vesela ukrao 15.000 maraka, a potom sa tim novcem otišao u provod po lokalnim kafićima u Bugojnu.

Osumnjičeni je provalio u srijedu oko 22 časa u ljetnu kuhinju, gdje pronašao plijen. U Ministarstvu unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona rekli su da se policiji u 22.20 časova javio vlasnik kuće koji je prijavio krađu 15.000 maraka.

- Reklama -

– Brzom reakcijom policije došlo se do saznanja da se sa ovim krivičnim djelom u vezu može dovesti S. Z., koji je ubrzo pronađen i uhapšen na području Bugojna – kazali su u pomenutom MUP-u.

Dodali su da je kod S. Z. pronađeno i oduzeto 14.840 maraka.

– Policija će protiv njega podnijeti izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog krivičnog djela krađa.

Kako saznajemo, mladić je nakon što je ukrao novac bio gost nekoliko kafića, gdje je lumpujući potrošio 160 maraka. Kada ga je policija privela, on je navodno priznao krivično djelo.

Prema pričama koje su se juče mogle čuti u Bugojnu, mladić je vjerovatno znao da vlasnik ima novac i gdje ga drži dok je tako jednostavno došao i provali baš u ljetnu kuhinju i pokupio 15.000 maraka.

– Čula sam da je policija nekoga hapsila. Ne znam ko je pokraden, a ni ko je lopov. Ali ne dešava se tako često da neko drži toliki novac u ljetnoj kuhinji i da lopov baš tako upadne i odmah ga nađe. Sumnjam da je to neko ko je već znao ili je poslat po nečijim uputama – kazala je Mirsada Zjajo iz Bugojna.

 

 

 

 

(glassrpske.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime