spot_img
spot_img

Укључене и породице са простора Дистрикта: За родитеље са четворо и више дјеце 750 КМ мјесечно

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Александровцу код Лакташа да је са премијером Српске Радованом Вишковићем и предсједником Жељком Цвијановоћ договорио да за 1.300 породица које имају четворо и више дјеце, а незапосленог родитеља, буде уплаћивано 750 КМ мјесечно, са доприносима.

То значи да ће моћи да остваре здравствено и пензионо осигурање – рекао је новинарима Додик.

Он је навео да ће сада бити уплаћена једнократна помоћ за два-три мјесеца док не буде усвојено потребно законско рјешење.

– Активни смо у спровођењу пронаталитетне политике – истакао је Додик.

Према његовим ријечим, када друштво додатно ојача, треба размишљати о помоћи за породице које имају троје и више дјеце.

Укључене и породице са простора Брчко дистрикта

И мајке са четверо и више дјеце у Брчком, а које имају ентитетско држављанство Републике Српске, биће обухваћене програмом подршке вишечланим породицама.

Потврдили су ово представници републичких институција предсједнику Скупштине дистрикта Брчко Синиши Милићу.

Подсјетимо, институције Републике Српске већ традиционално су присутне на простору Брчко дистрикта и кроз подршку својим држављанима у виду разних једнократних помоћи.

На овај начин осигурава се једнак третмана свих држављана Републике Српске.

Ускоро и једнократна помоћ незапосленој дјеци погинулих бораца

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да би у наредном периоду у Републици Српској требало да буде пронађено рјешење како би незапосленој дјеци погинулих бораца била уплаћена једнократна помоћ.

– Оваквом радњом ћемо гледати како да им обезбиједимо и стални посао – рекао је новинарима Додик у Александровцу код Лакташа.

Он је навео да ће бити сагледано како да им буде обезбијеђено стално запослење.

“Од 5. септембра још по 100 КМ младима”

Додик је најавио и да ће 5. септембра бити уплаћена друга транша помоћи од по 100 КМ за младе у Републици Српској, као и да ће бити омогућене додатне погодности за студенте који живе у домовима.

– За све који имају право на боравак у студентским домовима то ће бити бесплатно, уз неке веома ниске накнаде за исхрану од марку, марку и нешто по оброку – изјавио је Додик за Радио-телевизију Градишка

Када је ријеч о студентском стандарду, Додик је истакао да студенти у Републици Српској имају веома стимулативне услове.

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img