spot_img
spot_img

Ухапшени бивши команданти и војници ВРС по налогу Тужилаштва БиХ, терете их за геноцид

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Припадници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) по налогу тужиоца Посебног одјела за ратне злочине ухапсили су бивше команданте и припаднике ВРС, а хапшење је било у Зворнику, Шековићима, Хан Пијеску, Власеници и Билећи.

“Ухапшене особе осумњичене су за кривично дјело геноцида, почињено у јулу 1995. године, након пада Заштићене зоне УН-а Сребреница”, наводе из Тужилаштва и додају да се ухапшени терете за учествовање у заробљавању и убиству око 70 жртава, мушкараца и дјечака бошњачке националности, као и једне жене и то 15. 19 и 23. јула 1995. године, на локацији Јаровље у Власеници и двије локације на подручју Бишине-Шековићи, након чега су организовали механизацију и проводили активности на уклањању тијела убијених.

“Осумњичени се терете за кривично дјело геноцида из члана 171. КЗ БиХ. Тужилаштво БиХ и партнерске полицијске агенције, настављају активности са циљем идентификовање и других особа које су учествовале у овом злочину. Ухапшени ће бити предани поступајућем тужиоцу, који ће након испитивања одлучити о даљим активностима у предмету”, наводе из ове правосудне институције.

 

 

(nezavisne.com)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img