Uhapšeni Almir Čehajić Batko osumnjičen za pranje novca

Pripadnici SIPA danas su u Sarajevu uhapsili Almira Čehajića Batka, sarajevskog voditelja i humanistu, potvrdio je za “Nezavisne novine” Omar Mehmedbašić, Čehajićev advokat.

“Almir Čehajić Batko je lišen slobode. Na teret mu se stavlja zloupotreba položaja i pranje novca”, potvrdio je Mehmedbašić, koji je i kazao da on upravo ide u SIPA.

- Reklama -

Iz SIPA nam je ranije potvrđeno da je na području Sarajeva u toku akcija kodnog naziva “Network“.

“U akciji su pretresena dva stambena i dva poslovna objekta, a jedno lice je uhapšeno”, rekao je Luka Miladinović, portparol SIPA.

Akcija je još u toku, pa nam nije mogao dati više informacija. Kako je dodao, dva pretresa su završena.

Nezvanično saznajemo da SIPA vrši pretresanje i hapšenja zbog sumnje u malverzacije sa novcem prikupljenim u humantiranim akcijama.

U saopštenju nevladine organizacije “Otvorena mreža”, čiji je predsjednik Almir Čehajić Batko, potvrđeno je da su u ranim jutarnjim satima pripadnici SIPA izuzeli određenu dokumentaciju iz službenih prostorija.

Kako je navedeno, radi o se prijavi pacijenata koji su u programu “Otvorene mreže” za kadeverične transplantacije. Istaknuto je kako je Čehajić siguran da će se sve završiti pozitivno, kako za organizaciju, tako i za sve pacijente.

Pojedini portali pišu da za Batka postoji sumnja da je da je stekao protivpravnu imovinsku korist veću od 50.000 KM.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime