spot_img
spot_img

Ухапшени Алмир Чехајић Батко осумњичен за прање новца

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Припадници СИПА данас су у Сарајеву ухапсили Алмира Чехајића Батка, сарајевског водитеља и хуманисту, потврдио је за “Независне новине” Омар Мехмедбашић, Чехајићев адвокат.

“Алмир Чехајић Батко је лишен слободе. На терет му се ставља злоупотреба положаја и прање новца”, потврдио је Мехмедбашић, који је и казао да он управо иде у СИПА.

Из СИПА нам је раније потврђено да је на подручју Сарајева у току акција кодног назива “Network“.

“У акцији су претресена два стамбена и два пословна објекта, а једно лице је ухапшено”, рекао је Лука Миладиновић, портпарол СИПА.

Акција је још у току, па нам није могао дати више информација. Како је додао, два претреса су завршена.

Незванично сазнајемо да СИПА врши претресање и хапшења због сумње у малверзације са новцем прикупљеним у хумантираним акцијама.

У саопштењу невладине организације “Отворена мрежа”, чији је предсједник Алмир Чехајић Батко, потврђено је да су у раним јутарњим сатима припадници СИПА изузели одређену документацију из службених просторија.

Како је наведено, ради о се пријави пацијената који су у програму “Отворене мреже” за кадеверичне трансплантације. Истакнуто је како је Чехајић сигуран да ће се све завршити позитивно, како за организацију, тако и за све пацијенте.

Поједини портали пишу да за Батка постоји сумња да је да је стекао противправну имовинску корист већу од 50.000 КМ.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img