spot_img
spot_img

Ухапшен због манипулисања доказима, тврди да су то захтјевали инспектори

spot_img
spot_img
spot_img

Окружно јавно Тужилаштво потврдило је да је Ален Кукић (36) из Бањалуке ухапшен због сумње да се може довести у везу са убиством Давида Драгичевића (21), а Основни суд у Бањалуци одредио му је једномјесечни притвор.

У саопштењу се наводи да је Кукић осумњичен да је починио кривично дјело “Помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела”.

– У кривичном предмету Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а у вези са почињеним кривичним дјелом убиство, на штету Давида Драгичевића из Бањалуке, тужилац овог Тужилаштва након испитивања осумњиченог лица А. К, рођен 1982. године из Бањалуке, ставио је дана 20. септембра ове године, приједлог Основном суду у Бањалуци за одређивање мјере притвора због постојања основане сумње да је починио кривично дјело Помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела из члана 333 став 2. у вези са ставом 1. Кривичног законика Републике Српске – наводи се у саопштењу.

Даље се додаје да је притвор предложен због постојања основане бојазни да би осумњичени боравком на слободи могао уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак, те из разлога постојања нарочитих околности које указују да би осумњичени могао ометати кривични поступак утицајем на свједоке.

Како медији незванично сазнају, Кукићу је одређен притвор због сумње да је манипулисао снимцима са објекта „МК“, а који се налази у Улици Велибора Јањетовића Јање.

Са друге стране, Кукић и његов адвокат током саслушања одбацили су поменуте наводе те тврде да је снимке скидао на захтјев полицијских инспектора.

Како се види у Записнику, а који је синоћ објављен у медијима, Кукићев адвокат Драган Ступар истиче да су полицијски инспектори тражили поменуте снимке од Ђорђа Рађена, иначе Кукићевог комшије, а који је потом вршио притисак на самог Кукића.

Подсјећамо, поменути Рађен је оптужио Давида Драгичевића да му је опљачкао кућу 18. марта ове године, што су олако прихватили и без чврстих доказа као чињенице јавно изнијели неки од највиших функционера Министарства унутрашњих послова РС. Међутим, како је истрага одмицала о пљачки се све мање говорило а поједине незваничне информације говоре да је утвђено да Драгичевић ту ноћ није ни био у Рађеновој кући.

 

 

 

 

 

(srpskacafe.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img