spot_img
spot_img

Uhapšen zbog manipulisanja dokazima, tvrdi da su to zahtjevali inspektori

Published:

spot_img

Okružno javno Tužilaštvo potvrdilo je da je Alen Kukić (36) iz Banjaluke uhapšen zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa ubistvom Davida Dragičevića (21), a Osnovni sud u Banjaluci odredio mu je jednomjesečni pritvor.

U saopštenju se navodi da je Kukić osumnjičen da je počinio krivično djelo “Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela”.

– U krivičnom predmetu Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a u vezi sa počinjenim krivičnim djelom ubistvo, na štetu Davida Dragičevića iz Banjaluke, tužilac ovog Tužilaštva nakon ispitivanja osumnjičenog lica A. K, rođen 1982. godine iz Banjaluke, stavio je dana 20. septembra ove godine, prijedlog Osnovnom sudu u Banjaluci za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela iz člana 333 stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske – navodi se u saopštenju.

Dalje se dodaje da je pritvor predložen zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te iz razloga postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

Kako mediji nezvanično saznaju, Kukiću je određen pritvor zbog sumnje da je manipulisao snimcima sa objekta „MK“, a koji se nalazi u Ulici Velibora Janjetovića Janje.

Sa druge strane, Kukić i njegov advokat tokom saslušanja odbacili su pomenute navode te tvrde da je snimke skidao na zahtjev policijskih inspektora.

Kako se vidi u Zapisniku, a koji je sinoć objavljen u medijima, Kukićev advokat Dragan Stupar ističe da su policijski inspektori tražili pomenute snimke od Đorđa Rađena, inače Kukićevog komšije, a koji je potom vršio pritisak na samog Kukića.

Podsjećamo, pomenuti Rađen je optužio Davida Dragičevića da mu je opljačkao kuću 18. marta ove godine, što su olako prihvatili i bez čvrstih dokaza kao činjenice javno iznijeli neki od najviših funkcionera Ministarstva unutrašnjih poslova RS. Međutim, kako je istraga odmicala o pljački se sve manje govorilo a pojedine nezvanične informacije govore da je utvđeno da Dragičević tu noć nije ni bio u Rađenovoj kući.

 

 

 

 

 

(srpskacafe.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img