Ухапшен директор Америчког универзитета у БиХ због афере са дипломом Осмице - nula49.com
spot_img
spot_img

Ухапшен директор Америчког универзитета у БиХ због афере са дипломом Осмице

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У Тузли је данас ухапшен Денис Прцић, директор Америчког универзитета у Босни и Херцеговини након цјелодневних претреса у оквиру предмета који се води због дипломе коју је овај универзитет издао директору Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ Осману Мехмедагићу Осмици.

Полицајци Одсјека за борбу против привредног криминалитета и корупције прво су претресли стан Дениса Прцића, а затим су заједно са њим отишли у просторије Америчког унивезитета у БиХ. Претреси се врше на укупно четири локације у Тузли, а акција се проводи у Сарајеву и усмјерена је на укупно три особе.

У Америчком универзитету, према сазнањима Клиx.ба нису пронађени никакви докази о томе да је Осмица икада био студент овог факултета.

Осим Мехмедагића, предмет акције је и двоје запосленика Америчког универзитета у БиХ који се налази у Тузли, а за које је такођер затражен притвор.

Како је потврђено за Клиx.ба, Прцић ће након обраде у Управи полиције Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона бити предат у надлежност Тужилаштва БиХ.

Истрагу о валидности дипломе коју је Амерички универзитет издао Осмици води државни тужилац Олег Чавка, а који је Суду БиХ и упутио приједлог за данашњу акцију.

Иначе, ово није први пут да се врше претреси просторија Америчког универзитета у Тузли, с обзиром на то да је у оквиру истог предмета још једном обављена акција, и то 30. јула прошле године.

Наиме, Мехмедагић је доставио двије дипломе међу којима и ону са овог универзитета након што му је поништена диплома са факултета у Бањој Луци. Тужиоце је диплома са Америчког универзитета у БиХ заинтересовала с обзиром на то да је Мехмедагић никада раније није помињао у својој биографији.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img