spot_img
spot_img

Ugljevički maturanti odrekli se glamurozne mature da bi pomogli bolesnoj drugarici

Published:

spot_img

Završetak svog školovanja na raskrsnici ozbiljnih životnih lekcija, maturanti ugljevičkih srednjih škola zapečatili su plemenitim gestom. Naime, oni su novac koji bi inače dali za skupocjenu garderobu donirali za liječenje bolesne drugarice.

Ovogodišnja generacija maturanata, umjesto glamuroznih maturskih toaleta, odlučila je novac donirati bolesnoj drugarici koja boluje od poremećaja rada štitne žlijezde i teškog oblika dijabetesa i na taj način olakšati joj liječenje.

„Odlučili smo da umjesto maturske garderobe idemo u majicama i da dio novca doniramo djevojčici iz škole koja je bolesna. Na ovu ideju su došli svi maturanti ,  nadam se da će i buduće generacije da se ugledaju na nas kao i sam grad i da daju podršku ovom humanom gestu“, kaže za portal InfoBijeljina Slobodan Milinković maturant SŠC „Mihailo Petrović Alas“ iz Ugljevika.

Uprkos njihovom protivljenju da se javno eksponiraju i očigledne dječije skromnosti, vijest o plemenitom gestu ove mlade generacije iz Ugljevika, razumljivo je naišla na podršku šire javnosti zbog snažne poruke o ljudskoj solidarnosti koju ovaj  gest nosi.

Generacija 1998., ostaće upamćena kao vjesnici neočekivanog talasa solidarnosti, koji će, nadamo se, poslužiti kao lijep primjer, ne samo budućim generacijama maturanata, nego i društvu u cjelini.

 

 

 

(infobijeljina.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img