spot_img
spot_img

Убрзати активности за почетак радова на изградњи аутоцесте Тузла-Брчко-Орашје

spot_img
spot_img

Влада Тузланског кантона пружа пуну подршку у провођењу свих неопходних корака како би се што прије почело с конкретним радовима на изградњи аутоцесте Тузла – Брчко – Орашје.

То је речено на данашњем састанку премијера Тузланског кантона Ирфана Халилагића и министра трговине, туризма и саобраћаја Мустафе Шакића с извршним директором ЈП Аутоцесте ФБиХ за пројектовање и грађење Ешефом Џафићем.

Премјер Халилагић је истакао да је то генерацијски пројекат и важно је да први радови на геолошким истраживањима на првој дионици започну што прије.

“У том смислу Влада, ресорна министарства и ја лично стојимо на диспозицији Аутоцестама ФБиХ, да помогнемо у свему ономе што буде у нашој моћи. У том погледу гарантирамо да ће свако поступање, које буде у надлежности Тузланског кантона, имати приоритет у поступању и да се нити на једну нашу активност неће чекати дуже од стварно неопходног времена”, рекао је Халилагић.

Директор Џафић је премијеру презентовао да све досадашње активности теку предвиђеном динамиком, те да се половином ове године очекује и да Посавски кантон и Брчко дистрикт ураде своју просторно – планску документацију, како би се могло почети и с пројектирањем аутоцесте на овом подручју.

“Док то чекамо, активности на дионици која иде кроз Тузлански кантон иду својим током и ускоро очекујемо евалуацију понуда које су пристигле по тендеру за израду Главног пројекта дионице од Тузле до Превила”, казао је Џафић.

Данашњем састанку присуствовао је и помоћник министра за саобраћај Ненад Лукановић, саопштено је из Одјела за информисање Владе ТК.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img