Ubrzati aktivnosti za početak radova na izgradnji autoceste Tuzla-Brčko-Orašje

Vlada Tuzlanskog kantona pruža punu podršku u provođenju svih neophodnih koraka kako bi se što prije počelo s konkretnim radovima na izgradnji autoceste Tuzla – Brčko – Orašje.

To je rečeno na današnjem sastanku premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića i ministra trgovine, turizma i saobraćaja Mustafe Šakića s izvršnim direktorom JP Autoceste FBiH za projektovanje i građenje Ešefom Džafićem.

- Reklama -

Premjer Halilagić je istakao da je to generacijski projekat i važno je da prvi radovi na geološkim istraživanjima na prvoj dionici započnu što prije.

“U tom smislu Vlada, resorna ministarstva i ja lično stojimo na dispoziciji Autocestama FBiH, da pomognemo u svemu onome što bude u našoj moći. U tom pogledu garantiramo da će svako postupanje, koje bude u nadležnosti Tuzlanskog kantona, imati prioritet u postupanju i da se niti na jednu našu aktivnost neće čekati duže od stvarno neophodnog vremena”, rekao je Halilagić.

Direktor Džafić je premijeru prezentovao da sve dosadašnje aktivnosti teku predviđenom dinamikom, te da se polovinom ove godine očekuje i da Posavski kanton i Brčko distrikt urade svoju prostorno – plansku dokumentaciju, kako bi se moglo početi i s projektiranjem autoceste na ovom području.

“Dok to čekamo, aktivnosti na dionici koja ide kroz Tuzlanski kanton idu svojim tokom i uskoro očekujemo evaluaciju ponuda koje su pristigle po tenderu za izradu Glavnog projekta dionice od Tuzle do Previla”, kazao je Džafić.

Današnjem sastanku prisustvovao je i pomoćnik ministra za saobraćaj Nenad Lukanović, saopšteno je iz Odjela za informisanje Vlade TK.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime