spot_img
spot_img

U zatvoru jedan od najbogatijih u BiH

spot_img
spot_img

Uhapšen Marinko Zovko (33), sin vlasnika firme “Zovko Kompani” Zajedno sa Ajlinom Ahmićem od privrednika pokušao da iznudi 20.000 KM.

Marinko Zovko (33), sin Ivice Zovka, jednog od najbogatijih biznismena u BiH i vlasnika firme “Zovko kompani”, uhapšen je zbog sumnje da je zajedno sa još dve osobe pokušao da iznudi novac od Asima Serdarića, privrednika iz Visokog, kome su pretili smrću.

Zovko je uhapšen u akciji “Piramida” koju je, po nalogu Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, sprovela Federalna uprava policije. Zajedno s njim uhapšen je i poznati MMA borac Ajlin Ahmić (33) iz Dubrovnika i M. H. (38) iz Bijelog Polja.

U Federalnoj upravi policije navode da su pretreseni stanovi i drugi objekti koje su osumnjičeni koristili.

– Tom prilikom su oduzeta određena vozila, veća količina novca, vatreno oružje, municija, više mobilnih telefona i sim kartica, beleške, rokovnici i dokumentacija… – kažu u FUP.

Asim Serdarić kaže za “Novosti” da su Zovko i Ahmić pokušali da mu iznude 20.000 maraka:

– Pozivali su me telefonom i pod pretnjom smrću tražili da im u Sarajevo donesem 20.000 maraka. Očigledno im je zafalilo novca za žene i lude provode. Sve sam uredno prijavio policiji i oni su nakon toga uhapšeni.

On kaže da ga je nakon svega pozvao Marinkov otac Ivica Zovko i tražio sastanak, koji je Serdarić odbio.

Marinko Zovko dovođen je u vezu sa više poznatih manekenki, pevačica i starleta, a u žižu javnosti više puta je dolazio zbog divljačke vožnje na drumovima u Hrvatskoj i BiH. Tako se na svom instagram-profilu često hvalio kupovinom novog “mercedesa” i snimcima brze vožnje u kojima je kazaljku na brzinomeru zakucavao do 250 km/č.

OSUĐEN ZA ŠVERC DROGE

OSUMNjIČENI Ajlin Ahmić važio je za jednog od talentovanijih ultimejt fajt boraca. Nakon što je prekinuo borilačku karijeru 2011. godine, osnovao je bezbednosnu agenciju “APV Kroatija” koja se bavi prevozom VIP osoba, nadzorom, osiguranjem i savetovanjem o bezbednosti, pa čak i istragama u slučaju otmica i krađa. Godine 2013. uhapšen je u akciji “Šetač”, zbog sumnje da je kao član organizovane kriminalne grupe učestvovao u međunarodnom švercu droge na relaciji Albanija – Crna Gora – BiH – Hrvatska. Nakon nagodbe sa tužilaštvom zbog toga je osuđen na godinu dana zatvora i novčanu kaznu od 45.000 KM.

ODREĐEN PRITVOR

NA predlog Kantonalnog tužilaštva ZDK, trojici osumnjičenih Opštinski sud u Visokom odredio je jednomesečni pritvor.

– Pritvor je određen zbog bojazni da bi puštanjem na slobodu osumnjičeni mogli ometati postupak uticajem na svedoke, kao i da bi mogli da ponove krivično delo – rekla je šef sudske pisarnice Henda Mujkić.

 

 

(novosti.rs)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img