U subotu biciklistička trka Beograd – Banja Luka

Na 12. izdanju biciklističke trke “Beograd-Banjaluka” pravo nastupa imaju samo profesionalne ekipe i reprezentacije, pa će trka biti kvalitetnije nego ikada do sad.

170 biciklista voziće u subotu dvije etape. Prvu od Beograda do Brčkog i drugu od Teslića do Banjaluke. Po prvi put vodeći nakon prve dionice, obući će žutu majicu, a premijerno, pobjednik trke biće onaj biciklista koji zbirno nakon dvije etape bude imao najbrže vrijeme.

- Reklama -

“S obzirom da su obje etape ravničarske, vjerovatno će sekunde odlučivati o pobjedniku. U Banjaluci cće sigurno biti uzbudljivo. Prema Eurosportu, trka je ušla u TOP 50 u Evropi, čime se vidi njen značaj i veliki evropski mediji je prenose”, Vladmir Kuvalja, direktor trke “Beograd-Banjaluka”.

Organizatori zadovoljno poručuju da je trka kvalitetom i kvanitetom učesnika premašila sva očekivanja. Podrška je stigla i od brajnih sponzora, ali i od nadležnih institucija.

“Vlada Republike Srpske i Ministarstvo porodice omladine i sporta uvijek pordržavaju dobre stvari tako da ćemo biti i ove godine uz trku. Nadam se da će sve protećci u najboljem redu”, istako je Dragan Jaćimović, pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske.

“Banjaluka je potpuno spremna da ovaj vikend ugosti sve bicikliste i sve ljubitelje biciklizma i pozivam sve Banjalučane da izađu na ulicu i podrže ovu manifestaciju”, rekao je Dragan Banjac, načelnik odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport u Gradu Banjaluka.

12. izdanjem trke Beograd-Banjaluka proslaviće se i vrijedan jubilej. 120 godina postojanja Biciklističkog kluba “BSK” iz Banjaluke.

U Brčkom obustava saobraćaja

U Brčkom je, povodom trke, najavljena obustava i zabrana saobraća i to od 14 do 16 časova, za sva vozila i to u ulicama: Magistralni put M14 – Kuglana – Bulevar mira – Islahijet – Kuglana

Saobraćaj će biti regulisan uz pomoć vertikalne signalizacije i preusmjeravan na alternativne putne pravce, saopšteno je iz Policije Brčko distirkta.

 

 

 

 

 

 

(atvbl.com/nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime