U Srpskoj sedam novozaraženih koronom, među njima i doktor iz Doboja

U Republici Srpskoj koronavirus potvrđen je kod još sedam osoba, čime se ukupan broj zaraženih povećao na 121– potvrdio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

Šeranić je istakao da su juče uzimali uzorke i osobama iz karantina u Gradišci i Šamcu.

“U posljednja 24 časa testirano je 75 lica. Kada je riječ o osobama za koje je utvrđeno da su pozitivne na virus korona, tri su iz Kozarske Dubice, dvije iz Gradiške, te po jedna iz Banjaluke i Doboja. Sve osobe su u kućnoj izolaciji ili su u karantinu”, rekao je Šeranić na konferenciji za novinare u Banjaluci na kojoj je predstavio informacije o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Srpskoj.

Najavio je da će te osobe biti smještene u karatin u Banjaluci, gdje borave osobe kod kojih je potvrđen koronavirus.

“U dva slučaja iz Kozarske Dubice se radi o porodičnim kontaktima. U Doboju je potvrđen virus korona kod doktora iz bolnice u tom gradu, koji nije radio posljednjih sedam dana, ali će epidemiolog ispitati sve rizične kontakte”, pojasnio je Šeranić.

On je potvrdio da su uzeti uzorci i 31 osobe u karatinu u Gradišci i svi su negativni. Trenutno se u karatinu u tom gradu nalazi 49 osoba, od čega 21 osoba iz Federacije BiH.

“Ako imaju negativan nalaz upućuju se u lokalne zajednice u kućnu izolaciju od 14 dana, dok će se pozitivne osobe uputiti u karatin za te osobe”, rekao je Šeranić.

U Studentskom centru u Banjaluci od juče popodne smješteno je 20 osoba pozitivnih na korona virusa, a uzeta su 24 brisa od kontakata iz porodice.

 

 

 

(mondo.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime