U Pelagićevu zaplijenjeno 739 kilograma marihuane (FOTO)

Više od 700 kilograma marihuane zaplijenjeno je u policijskoj akciji u Pelagićevu, izjavio je danas načelnik Policijske uprave Bijeljina Žarko Ćosić.

On kaže da je riječ o najvećoj pljenidbi ove opojne droge u BiH u posljednjih 10 godina i da je pronađeno 739 kilograma marihuane, od čega je 41 kilogram bio spreman za prodaju, piše portal infobijeljina.com.

- Reklama -

Na vanrednoj konferenciji za novinare u sjedništu Policijske uprave Bijeljina, Ćosić je rekao da akcija u Pelagićevu još traje i da je nekoliko lica pod kontrolom policije, dok se nad određenim brojem lica vrši kriminalistička obrada.

On je rekao da je jučerašnja akcija rezultat razmjene informacija i saradnje više bezbjednosnih službi i tužilaštava, a posebno zajedničkih aktivnosti sa policijom i tužilaštvom Tuzlanskog kantona.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Bijeljina Darko Kovrlija rekao je novinarima da u cilju istrage policija još ne može reći koliko je lica povezano sa ovom pljenidbom droge.

On je dodao da je pretres juče izvršen na četiri lokacije i da je marihuana pronađena u kući koju privremeno koristi jedno lice.

Odgovarajući na pitanja novinara, Kovrlija je rekao da je cijena jednog grama marihuane na ulici u prosjeku 10 KM, dok je cijena kilograma ove droge oko 3.000 KM.

 

 

 

 

(SRNA/infobijeljina.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime