spot_img
spot_img

У Маглају човјек моторном тестером приморавао гласаче да гласају за одређену странку

spot_img
spot_img

У Новом Шехеру је, “због покушаја узимања слободе одлучивања бирача”, ухапшен је Д. Е., рођен 1994. године

Нешто иза 20 сати затворена су сва бирачка мјеста у Зеничко-добојском кантону, у којем је било неколико инцидената који нису утицали на кредибилитет изборног процеса казао је у изјави за Фену портпарол Управе полиције Министарства унутрашњих послова тог кантона Елведин Фишек.

Он је напоменуо како је, уз данашње привремено затварање бирачког мјеста у Средњој мјешовитој школи у Маглају, у периоду од 13.20 – 14.30 сати, по наредби дежурног кантоналног тужиоца Тужилаштва Зеничко-добојског кантона, а ”због пријаве једне женске особе да је већ неко на њено име преузео изборне материјале те гласао”, у мјесту Радунице, општина Жепче, В. Ј. поцијепао изборне листиће те добио прекршајни налог.

Инциденти су се догодили у Новом Шехеру, општина Маглај, Татар Буџаку у општини Жепче те у Страњанима код Зенице.

– У Новом Шехеру је, “због покушаја узимања слободе одлучивања бирача”, ухапшен Д. Е., рођен 1994. године. Поменути је мушкарац носио моторну пилу те пријетио грађанима “ако не гласају за одређену политичку странку”. Мушкарац је приведен на криминалистичку обраду у Полицијску станицу Маглај. У мјесту Татар Буџак у Жепчу, око 16.25 сати, прекинут је изборни процес због пријаве једног члана бирачког одбора да га је покушао подмитити други члан. Слободе је лишено лице К. А., јер је, након увиђаја, установљено да је пријава била ваљана. Гласање је настављено у 17.30 сати. У зеничком насељу Страњани, у 18.10 сати, дошло је до физичког нагуравања између два посматрача. Обојица су удаљени са бирачког мјеста и утврђују се све околности тог догађаја- казао је Фишек.

На бирачком мјесту у тешањском насељу Буква, додаје, због “нарочито дрског понашања према предсједнику бирачког мјеста”, удаљено је лице Ф. М., којем је издат и прекршајни налог. Сви набројани инциденти, истиче, нису утицали на регуларност избора у ЗДК-у, преноси Днавени аваз.

 

 

 

(avaz.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img