spot_img
spot_img

У Горњем Забрђу прослављена слава храма Светог пророка Илије

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Храм Светог пророка Илије у Горњем Забрђу код Угљевика прославио је данас крсну славу – Илиндан.

Слава је обиљежена Светом литургијом, избором кума, литијом и опходом око храма, те ломљењем славског колача.

Литургију је служио протојереј-ставрофор Бранислав Рађен, који је у проповиједи пожелио да бог молитвама Светог пророка Илије подари напретка, живота и здравља, да заштити народ и свете храмове.

– Свети пророк Илија имао је јаку, чврсту, пламену, громогласну вјеру – нагласио је Рађен.

Старјешина храма, протонамјесник Срђан Васиљевић, поздравио је бројне вјернике и пожелио да Свети пророк Илија буде на благослов парохији Горњег Забрђа и свима који га призивају као заступника пред богом.

Храмовној слави присуствовао је начелник Угљевика, Василије Перић, који је честитао свим вјерницима овог краја данашњи празник и нагласио да је храм Светог пророка Илије у Горњем Забрђу једна од најстаријих светиња угљевичког краја.

– Народ овог краја, десетинама година уназад, више од вијека, напаја се вјером православном, а протеклих дана у порти овог храма трајала је манифестација “Светоилински дани”, која чува традицију, културу и обичаје – навео је Перић.

Додаје да је локална власт Угљевика у Горњем Забрђу у протеклом периоду радила значајне инфраструктурне пројекте с намјером да народ остане на овим просторима.

– Изградили смо школски објекат, водовод, асфалтирали путеве и све оно за шта су мјештани исказали потребу да се ради. То смо и учинили и то је опредјељење локалне власти за будући период – рекао је Перић.

 

 

 

(srpskainfo.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img