U Brčko i ove godine stižu djeca sa Kosova i Metohije

Dvanaest lokalnih zajednica u Republici Srpskoj do sada je prihvatilo učešće u projektu “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”, a prijave traju do kraja sedmice, rekao je Srni predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosmetu Milorad Arlov.

Arlov je precizirao da je riječ o lokalnim zajednicama Han Pijesak, Prijedor, Trebinje, Gradiška, Sokolac, Prnjavor, Višegrad, Derventa, Šamac, Istočno Novo Sarajevo, Brčko i Pale.

On očekuje da će u narednih nekoliko dana još nekoliko gradova i opština Republike Srpske uzeti učešće u ovom velikom humanitaarnom projektu.

“Drago nam je što prvi put učestvuje opština Sokolac, a kontaktirale su nas i Banjaluka, Brod, Modriča, Bijeljina, Doboj, Čelinac, Jezero da će uzeti učešće”, rekao je Arlov.

Arlov je naveo da će ovogodišnjim, devetim projektom, biti obuhvaćena djeca sa čitavog Kosova i Metohije iz socijalno ugroženih porodica, sa kojima će biti sastanak biti održan tokom februara i tda će biti precizirani detalji o broju djece i nastavnika koji dolaze u Republiku Srpsku.

“Realizacija je planirana od 13. do 21. juna. Projektom su obuhvaćeni i djeca i mladi sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja `Podrži me` iz Kosovske Mitrovice, koji će sa svojim roditeljima biti gosti JU `Sunce` iz Prijedora”, najavio je Arlov.

On je istakao da prva grupa dolazi 13. juna i centralni doček biće u Brčkom, dok druga grupa gostiju sa Kosmeta dolazi 14. juna i centralni doček biće upriličen u Andrićgradu.

Arlov je naglasio da i ove godine očekuju podršku kabineta predsjednika Republike Srpske, Ministrastva prosvjete i kulture Republike Srpske, Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Vlade Srbije.

“Naš Odbor realizuje i veliki projekat izgradnje Dnevnog centra `Podrži me – 9. januar” u Kosovskoj Mitrovici za 144 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju, za koji traje humanitarna akcija `Humanost je plemenita vrlina`”, naveo je Arlov.

On je rekao da pomoć za izgradnju ovog centra može biti uplaćena na žiro račune 55510000341964-45 i 555100000467404-85.

 

 

 

(srna)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime