spot_img
spot_img

У БиХ забрањен улаз за око 300 особа, међу њима и 27 држављана Србије

spot_img
spot_img

У бази Регистра одређених странаца (РОС) налазе се имена око 300 људи којима је забрањен улазак у БиХ, међу којима је и 27 држављана Србије, рекао је данас директор Службе за послове са странцима Слободан Ујић.

“У бази је више од 60 држављана Црне Горе, више од 70 држављана Албаније и исто толико из Турске”, рекао је Ујић новинарима у Бањалуци.

Он каже да одлуку о забрани уласка у БиХ и квалификацију да неко предстаља пријетњу јавном реду и миру и поретку у БиХ доноси Обавјештајно-безбједносна аганција (ОБА), а не Служба за послове са странцима.

Ујић наводи да Служба за послове са странцима обавља технички дио, а то је уношење у базу РОС-а “аката и пријетњи”, по којима законски мора да поступа Гранична полиција.

“Служба за послове са странцима не може да утиче на акте других безбједносних агенција, нити зна да ли ће у наредном периоду бити још пријетњи. То треба питати надлежне из ОБА”, рекао је Ујић.

Половином мјесеца на граничном прелазу Вардиште у БиХ улазак је забрањен професору историје Милошу Ковићу, потом и бившем команданту Жандармерије Србије Братиславу Дикићу, који је враћен са граничног прелаза Рача, последњи који је добио забрану уласка је адвокат из Београда Горан Петронијевић.

 

 

 

(СРНА)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img