У БиХ можете нелегално држати зоље и пушке, па претући жену, а сутра слободно отићи на кафу - nula49.com
spot_img
spot_img

У БиХ можете нелегално држати зоље и пушке, па претући жену, а сутра слободно отићи на кафу

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Уколико сте позната особа, напримјер прослављени рукометаш, случајно вам је члан породице, напримјер мајка, упосленик суда у Љубушком, а ви кући нелегално држите арсенал оружја и још брутално претучете супругу, можете слободно планирати све своје обавезе у наредним данима јер ће вас суд пустити на слободу.

Судови у нашој земљи одавно су централна мјеста непрофесионализма, необјективности, корупције и непотизма и један од главних разлога зашто људи губе вјеру у ову државу, њене институције, генерално правосуђе и на крају све чешће одлучују наставити живот ван граница Босне и Херцеговине.

Нећемо се детаљније враћати у недавну историју и подсјећати на случај убијене Низаме Хећимовић из Градачца и многе друге жене које су биле жртве породичног насиља својих партнера и које и данас пролазе страшне тортуре. Застанимо на хрватском рукометашу који живи у Херцеговини, који на својим полицама иза три сребрене и двије бронзане медаље са Олимпијских игара, свјетских и европских првенстава.

Цијела БиХ и регион данима броји о Денису Бунтићу, некадашњем спортисти, а данас породичном насилнику. Он данас у лежерном издању – у папучама, шорцу и мајици с рукама у џеповима шета градом, сврати и у полицијску станицу и продужи даље. Можда оде и на кафу, погледа рукометну утакмицу с пријатељима и препричава дешавања протеклих дана.

Правосудним органима очито не смета што је тај исти Денис Бунтић илегално држао зоље, аутоматске пушке и муницију. Да ли га је ико питао шта је намјеравао са зољама или пушкама за које није имао дозволу? На кога је планирао пуцати или подићи у ваздух?

Правосудне орга очито није много ни погодила чињеница да је брутално претукао супругу, а према њеним ријечима мало је недостајало да је и усмрти. Да се то десило, данас би многи по ко зна који пут тражили кривце, позивали струку и најављивали строжије законе. Не смета правосудним органима да такав насилник шета слободно, па можда и сједне у кафић поред њиховог дјетета, кћерке, мајке, сестре…

Напросто је невјероватна чињеница да Бунтићу није одређен ни једномјесечни притвор, што је устаљена пракса за многе код којих се пронађе ватрено оружје за које нису имали дозволу, а да не говоримо о већој количини наоружања што је случај код овог Љубушака.

У атмосфери каква влада данас, када сваки дан читамо о насиљу над женама и жртвама породичног насиља, скандалозно је да Бунтићу није одређен притвор ни због премлаћивања мајке свог дјетета.

Због свега овога, из страха за сопствени живот, Клара Бунтић је објавила аудиозапис из ноћи када је претучена. Знајући поступање судова, њен снима вјероватно неће бити ни узет у обзир јер се ради о неовлаштеном снимању. До нове Низаме…

 

 

(klix.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img