spot_img
spot_img

У БиХ 29 људи има свој авион

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Према подацима Дирекције за цивилно ваздухопловство БиХ од укупно 87 цивилних летјелица чак 29 су у власништву физичких лица.

Регистар БХДЦА одраније је доступан јавности, а како су навели из ове институције, висина накнаде за упис летјелица у регистар дефинисана је чланом 17. Одлуке о висини накнада за услуге из надлежности БХДЦА и зависи од класе и њихове тежине.

Број летјелица уписаних у регистар има благу тенденцију пораста у просјеку од један до два годишње, а посљедњи пут је ажуриран у августу прошле године.

Имена физичких лица који су власници летјелица не могу бити објављена јавно јер Закон о заштити личних података име и презиме класификује као лични податак.

То што је БиХ једна од најсиромашнијих земаља у свијету не спречава богате да, поред луксузних кућа и аутомобила, све више купују и летјелице, о чему свједочи и податак Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ из 2018. године да је за двије године увезено осам летјелица, за шта је искеширан 1,21 милион марака.

Према подацима УИО, најскупља летјелица у протекле двије године, вриједна више од 700.000 марака, увезена је из Италије, а ријеч је о авиону ЦС-23, објавили су раније домаћи медији.

Списак приватних летјелица у БиХ и њихове власнике погледајте ОВДЈЕ.

(rtvbn.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img