spot_img
spot_img

Тузла: Брчански матуранти организовали акцију за мигранте

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Матурант Лејлија Аљић, заједно са својим другарима из ЈУ Пољопривредне и Медицинске школе из Брчког у децембру је покренуо акцију помоћи мигрантима у Тузли.

Прикупљање помоћи је завршено претходне седмице, а тим матураната предвођених господином Елдадом Мркаљевићем, професором технолошке групе предмета, данас је у Тузлу донио прикупљену помоћ.

Прије двије седмице, на адресу организације Citizens against terrorism (CAT) из Тузле је стигла молба матураната из ЈУ Средње Пољопривредне и Медицинске школе из Брчко Дистрикта за помоћ у хуманитарној акцији и правилној дистрибуцији прикупљених ствари.

Хумани грађани Брчког су током прошле седмице у просторијама школе донирали зимску одјећу, обућу, конзервирану храну и хигијенске потребштине мигрантима, који се тренутно налазе у Тузли. Читаву акцију су координисали ученици из Вијећа ученика ове школе, а несебичну помоћ и подршку пружао им је и колектив саме школе

Жеља CAT-a Тузла била је помоћи мигрантима, али исто тако пружити подршку младим људима, који самостално иницирају позитвне активности у својој заједници. Такођер, дати им до знања да нису усамљени у временима, када све већи број грађана своју подршку пружа само на интернету.

Данас око 13 часова, Тузлаци су дочекали тим средњошколаца из Брчког на Главној аутобуској станици у Тузли. Истовремено су и волонтери ЕМАУС-а на истој локацији служили редован ручак. На платоу испред Аутобуске станице у Тузли дочекала их је Неџла Масри, једна од неуморних и храбрих волонтерки, која свакодневно помаже људима у невољи. Из разговора са њом смо сазнали да смо прва организована група младих људи, која се јавила да помогне. Такођер, добили смо и много информација о тешким условима у којима храбри волонтери раде.

Неуморна Неџла, током сортирања пристигле гардеробе из Брчког, нас је упутила у ситуацију на терену – те апеловала на нас да пренесемо информацију да сви добри људи, који би жељели одвојити неколико сати седмично за хуман рад су и више него добро дошли.

Поводом ове акције разговарали смо и са матурантицом Ајлом Реџић, која нам је испричала како је дошло до саме акције:

“На идеју за ову хуманитарну акцију је дошао ученик наше школе, који је исту предложио на вијећу ученика, а ја сам се као активни члан вијећа наше ЈУ Пољопривредне и медицинске школе радо одазвала те са великим одушевљењем прихватила да будем један од организатора. У име ученика, наше школе, се захваљујем свим добрим људима који су нам помогли у прикупљању великог броја донација, те се надамо успијешним акцијама овог карактера у наредном периоду.”

“Нисам жељела да будем једна од оних, који своју хуманост показују само коментарима на фејсбуку. Хтјела сам изаћи на улицу и помоћи.” су ријечи Миреле Биковић, која је у CAT Тузла била задужена за сарадњу са брчанским матурантима током хуманитарне акције.

 

 

 

 

(catbih.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img