Turković o ukidanju RS: I Nijemci bili pod pritiskom Hitlera, ali su izašli iz tog perioda

Ministarka inostranih poslova BiH Bisera Turković gostovala je na Face TV gdje je, između ostalog, govorila o ukidanju Republike Srpske, te pozvala i strance da se umiješaju u proces stvaranja unitarne BiH.

Ona je rekla da može da zamisli da budu ukinuti entiteti u BiH jer je “BiH postojala i bez entiteta”, kao i da je to moguće “voljom naroda i sa podrškom sa strane”.

“Kad bi pravosuđe funkcionisalo onako kako treba i kada bi se svi oni koji su stekli enormno bogatstvo u ovih 25 godina stavili na ona mjesta gdje bi trebalo da se nalaze, zar mislite da bi stanovništvo bilo protiv toga da imaju bolji život? Oni jesu sada pod pritiskom, ali bili su i Nijemci pod pritiskom Hitlera, ali su ipak izašli iz tog perioda. Jednom kada se glavno lice, koje je odgovorno, naiđe na adekvatnu kaznu ili promeni kurs svog ponašanja mnoge stvari se stvari postave u drugačije kontekstvu”, rekla je Turković, prenosi ATV.

Na pitanje voditelja da li ona srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika poredi sa Adolfom Hitlerom, ona je rekla da ne.

“Ja nikoga ne poredim. Ja samo govorim o različitim situacijama”, rekla je.

 

 

 

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime