spot_img
spot_img

Турковић назвала бх. грађане “размаженим” и поручила: Сви ми имамо јако добар живот

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Министарка спољних послова БиХ Бисера Турковић коментарисала је, између осталог, материјално стање грађана наше земље. Према ономе што је рекла, дало би се закључити да је у БиХ све “мед и млијеко”.

Турковић је гостовала у програму телевизије Хајат гдје је коментирала актуелну политичку ситуацију у БиХ, а пред крај интервјуа анализирала је и економску ситуацију у земљи и њен утицај на живот грађана.

“Ситуација сваким даном постаје све боља, знате. Ништа се не добива без напора и рада. Постојале су и друге земље, знате, европске земље, моћне земље које су прошле кроз то, кроз сукобе и негирања, кроз пуно хисторијских упитника. Не знам зашто бисмо ми били поштеђени и имали некакав идиличан живот. Треба да се докажемо, да се изборимо”, навела је она.

На коментар новинарке да су људи можда уморни од борбе, Турковић одговара да “нико нема право бити уморан, ако има нешто да поједе”.

“Нико не треба да буде уморан од тога. Нико. Сви ми имамо јако добар живот. Онај који има топлину у дому, свјетло, који има нешто да поједе, не може бити уморан. Мислим да смо ми размажени”, оцјенила је министрица.

Додала је да њу у Сједњеним Америчким Државама, као врхунцу развоја демократије и људских права, изненади када види “шаторе око Стејт Дипартмента у Вашингтону, у које су смјештени бескућници”.

“Ви овдје око Предсједништва БиХ и Вијећа министара БиХ и парламената немате шаторе с бескућницима”, констатовала је.

На крају је признала да, како каже, ту и тамо и у БиХ има тешких случајева.

“Ми имамо тешких случајева, ту и тамо, не треба затварати очи пред тим. Али већина нашег народа може да састави крај с крајем. Али кад се говори о већини народа ми имамо солидан живот”, закључила је Турковић.

 

 

 

(klix.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img