Tresla se gora: Košarac neće biti kandidat u naredna dva izborna ciklusa, bez smjene

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je ova stranka utvrdila političku odgovornost ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staše Košarca zbog prisustva privatnoj proslavi u Sarajevu u vrijeme epidemije virusa korona, te da je upućen prijedlog disciplinskoj komisiji da on ne može biti kandidat ni na jednoj listi u naredna dva izborna ciklusa.

Dodik je rekao da najveći pritisak za smjenu Košarca sa pozicije ministra ne dolazi iz javnosti Republike Srpske, osim opozicije.

“Delikatna je činjenica da, ukoliko ga sada smijenimo, nisam siguran da možemo adekvatno da dobijemo zamjenu za njega i tragamo za načinom na koji bi to mogli da sprovedemo”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a.

On je naglasio da je Košarac učinio određene dobre stvari i da je kao ministar u Savjetu ministara uradio sve što je bila politika SNSD-a i ne na štetu Hrvata i Bošnjaka.

Dodik je naglasio da će u narednom periodu biti poznati dalji potezi u vezi sa ovim pitanjem.

Sjednici u prostorijama Sekretarijata Glavnog odbora SNSD-a prisustvovali su predsjednik stranke Milorad Dodik i članovi Izvršnog komiteta i rukovodstva te partije Željka Cvijanović, Radovan Višković, Zoran Tegeltija, Slavko Mitrović, Nebojša Radmanović, Denis Šulić, Nada Tešanović i Igor Radojičić.

Sjednici nije prisustvovao član Izvršnog komiteta Staša Košarac za kojeg je Milorad Dodik ranije rekao da je da je kao ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, prisustvom na privatnoj zabavi u Sarajevu na kojoj nisu ispoštovane zaštitne mjere i preporuke tokom epidemije virusa korona, napisao kraj svog političkog puta.

Dodik je rekao i da će Košarac biti razriješen dužnosti čim se dobiju garancije da Republika Srpska tom smjenom neće pretrpjeti štetu.

 

 

 

 

(srna)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime