Treću godinu za redom: Brčaci osvojili turnir “Derventa open”

Međunarodni turnir u odbojci na pijesku “Derventa open 2018” koji se igrao po 19. put, oblježili su Brčaci, braća Nenad i Luka Šormaz, koji su treću godinu u nizu osvojili prvo mjesto.

Oni su u finalnom meču bili bolji od para iz Beograda Nikola Anđelić i Luka Guteša sa 2:0 (21:19;21:11).

- Reklama -

Zadovoljstvo osvajanjem prvog mjesta i nagradom od 800 maraka nije krio Luka Šormaz, koje istakao da će i naredne godine biti u Derventi.

“Lijepo je igrati ovdje, te se uvijek rado odazovemo na ovaj turnir. Moram reći da je bila dobra konkurencija, ali je turnir u Obudovcu uzrokovao manje ekipa. Nadam se da će na jubilarnom turnir biti veći broj ekipa”, rekao je pobjednik Luka Šormaz.

Svoj dolazak i naredne godine najavila je četvorka iz Beograda, Anđelić-Guteša i Milanov-Katić.

“Zaista samo riječi hvale imamo za sve u Derventi. Bilo nam je lepo i sigurno je da ćemo podeliti sa svima pozitivnu energiju iz Dervente. Nažalost, vreme nam je pokvarilo prvi dan turnira, ali smo zato danas uživali u suncu”, kazali su Beograđani za Radio Derventa.

Treće mjesto u muškoj konkurenciji pripalo je paru Tomislav Ilić-Edin Mehić iz Odžaka, koji su bili bolji od svojih zemljaka para Ilija Filipović-Petar Jurić sa 2:0.

U ženskom finalu sigurna je bila ekipa iz Dervente Maja Živković i Jelena Šakotić, koje su finalu sa 2:0 (21:15; 21:12) bile bolje od sestara Tijane i Tamare Đape iz Šipova.

“Zadovljne smo sa svojom igrom, te smo osvojile turnir bez poraza. Sve ukupno, bilo je odlično druženje, kao i igra”, kazala je Jelena Šakotić.

Prošle godine Tamara Đapa bila je osvajačica prvog mjesta u paru sa Ljubicom Šarkanović, ali ove godine sa sestrom Tijanom zaustavljena je u finalu. Ipak, imala je samo riječi hvale za pobjednički par, te im uputila čestitke.

“Sve je bilo super, kao i prethodnih godina. Naravno, i naredne godine smo ovdje, bez obzira kakvi se igrali turnri u okolnim gradovima”, rekla je Tamara Đapa.

Bez borbe, treće mjesto pripalo je djevojkama iz Banja Luke Sonji Vujinić i Marijani Savić, zbog nedolazka ekipe iz Laktaša.

Organizator ovogodišnjeg turnira koji je se nalazi u kalendaru Odbojkaškog saveza BiH bio je Odbojkaški klub “Derventa”, a generalni sponzor turnira opština Derventa.

“Ništa nam nije pokvarilo turnir. Sve je bilo odlično, kvalitet ekipa, druženje i tradicija se nastvila. Već danas počinjemo pripreme za naredni jubilarni turnir”, rekao je direktor turnira Milka Gavrić-Zelenika.

 

 

 

 

 

(radioderventa.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime