Trebinje kao Brčko: Nakon deset godina aktuelizovana priča o areodromu

“Nismo odustali ni od izgradnje aerodroma u Trebinju. Uvjeren sam da će ova generacija ljudi to postaviti na prave noge”, izjavio je sinoć Milorad Dodik, lider SNSD i srpski član Predsjedništva BiH, nakon susreta sa Rodoljubom Draškovićem, i tako ponovo aktuelizovao priču staru skoro deset godina.

Podsjećamo, ranije je iz vlasti RS najavljivano da će aerodrom Trebinje “biti operativan” od 2010. godine, ali to se nije desilo. Bilo je osnovano samo preduzeće “Aerodrom Trebinje”, na koje je za pet godina funkcionisanja, prema pisanju medija potrošeno oko milion KM budžetskog novca RS.

Preduzeće je ugašeno 2014. godine. Trebinjski aerodrom je ponovo pomenut proljetos, kada je najavljen tender, vrIJedan oko 100.000 KM za izradu analize razvoja piste u Hercegovini.

Za političku analitičarku Tanju Topić Dodikova izjava o istrajavanju na aerodromu Trebinje nije ništa novo jer smo, kako kaže “i do sada imali brojne investicije za koje se ispostavilo da su obična šarena laža.”

– Ova izjava liči na početak predizborne kampanje za predstojeće lokalne izbore. Pitanje je samo koliko puta se građani mogu upecati na jedne te iste šarene laže. Ali, čak i da ovog puta vodeći političari ispune obećanje i osnuju taj aerodrom, veliko je pitanje da li bi to bilo ekonomski opravdano. Nisam, dakle, fascinirana tom investicijom, pa ni najavama da bi Trebinje moglo preoteti putnike, koji putuju u Dubrovnik – rekla je Tanja Topić za Srpskainfo, te podsjetila da je aerodrom u Banjaluci godinama tavorio, dok nije stao na noge, iako je Banjaluka, i u saobraćajnom smislu, žila kucavica Republike Srpske.

 

 

 

 

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime