spot_img
spot_img

Тражио годишњи одмор, газда га претукао?

spot_img
spot_img
spot_img

О случају који је ових дана потресао јавност у БиХ, након што је газда једне фирме из Кисељака 20. јануара претукао радника зато што је дао отказ, данас је за Аваз у травничкој болници причао претучени Ифет Пашић.

Пашић је, како је рекао, само желио слободне дане ради пута у Аустрију, што је газди најавио чак мјесец прије.

“Мислио сам ићи неколико дана у Аустрију, то сам и најавио на вријеме. Ја знам да је криза за возаче, али имали су мјесец да ми нађу замјену како бих могао на годишњи”, почиње причу за Аваз Ифет.

Спорног дана колегиница му је, каже, послала поруку да газда хоће да га види.

“Отишао сам до фирме, тамо су били газда и још један, који су ме позвали да уђем у канцеларију. Рекао сам да нећу и одједном сам осјетио ударац пиштољем по глави. Пао сам на под паркинга испред фирме, а они су ме још пола сата наставили ударати ногама и рукама”, рекао је Пашић. Након бруталних батина побјегао је до локалне кафане, из које је позвао полицију, која га, тврди, ни до данас није саслушала.

“Успио сам спасти живу главу, превезли су ме у болницу, гдје су доктори констатовали повреде на ребрима, тијелу, глави… Чак није истина ни да сам дао отказ, дошао сам тражити само годишњи одмор. Заиста не знам зашто су ме претукли, вјероватно нису могли наћи другог возача”, рекао је Пашић.

Судски епилог

Случај ће, најављује претучени, добити и судски епилог, а у фирму се више не мисли враћати.

“Наравно да ту више не желим радити, а с газдом ћу причати само путем адвоката. Такође, није истина што је газда у медијима говорио да камион вриједи 60.000 КМ, вриједи седам или осам хиљада. Ја јесам направио једну несрећу, а поправак је коштао 300 КМ. Толико о томе”, рекао је Пашић.

“Ифета Пашића примио у фирму кад је био у највећим проблемима ”

Након што је на друштвеним мрежама процурила фотографија Ифета Пашића, за којег његов брат Мирсад тврди да га је претукао газда фирме у којој ради, контактиран је и газда Мехо Карасалиховић како би се чула и друга страна у овој причи.

Мехо Карасалиховић је рекао за Аваз да је све о наведеном случају документовано у полицији и Тужилаштву у Кисељаку те да се тамо најбоље зна ко је, заиста, Ифет Пашић.

Истакао је да је Ифета Пашића примио у фирму кад је био у највећим проблемима и кад га ниједна фирма није хтјела запослити.

“У старту сам му платио казне од 5.300 марака да би, послије плаћених казни, он мене љубио и захваљивао ми. Он није могао да вози камион, јер су му били одузети сви документи због казни, крађа и малтретирања”, каже Мехо те додаје да се то све може провјерити.

Истиче да је Пашић вријеђао остале раднике и нудио им разне непримјерене понуде.

“Више пута је разбио камион вриједан 60.000 КМ и, наравно, одштету сву сносим ја. Након тога га опет молим да престане с увредама и покушавам разговором сатима и да га усмјерим. Уз све молбе и опомене да не можете у фирму уводити некога ко није радник и није пријављен у фирми као возач, он више пута даје камион њему познатим колегама, за које нисмо никад ни чули, а камоли да раде у нашој фирми и да се обучавају на том истом нашем камиону у току радног времена на путу М-17”, додаје Карасалиховић.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img