Traktorima pred sjedište firme: Poljoprivrednici protiv UIO i gušenja domaće proizvodnje

U koloni sa 50 traktora semberski proizvođači duvana izražavaju danas protest protiv nameta Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) za koje tvrde da guši domaćeg seljaka.

“UIO sram vas bilo, izvršili ste konfiskaciju proizvodnje duvana”, jedna je od poruka učesnika protesta koji su od naselja Čađavica stigli u sjedište firme “Duvan” u Bijeljini.

Proizvođači duvana pozivaju srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da zaštiti domaću poljoprivrednu proizvodnju, poručujući: “Mile, zaštiti resurse za proizvodnju duvana, vole te Semberija i Posavina”.

“Pustite nas da radimo na našoj zemlji, a vi idete u NJemačku”, poručili su duvanari odgovornima u UIO.

Proizvođači i organizatori proizvodnje duvana održavaju proteste u Semberiji i Posavini zbog dodatnog PDV-a koji duvanarima na osnovu pretpostavljene proizvodnje naplaćuje UIO.

Protestna vožnja duvanara istovremeno je najavljena i u Posavini, sa okupljanjem u Obudovcu, a kolona će se kretati prema Lončarima.

Preduzeće “Duvan” u Bijeljini organizator je proizvodnje duvana na ovom području sa stotinjak kooperanata i prosječnom godišnjom proizvodnjom od 400 tona duvana.

 

 

 

 

(infobijeljina.com/nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime