spot_img
spot_img

Тодоровић: Циљ ДНС-а је бољи положај младих у Републици Српској

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Предсједништво ДНС-а, на челу са предсједником Марком Павићем, наставиће да води политику у интересу Републике Српске и свих њених грађана, а посебно младих, изјавио је за ИнфоБијељина предсједник младих ДНС-а ГО Бијељина Милан Тодоровић.

Он је додао да омладина представља највеће богатство које имају једна држава и један народ, па је неопходно инвестирати у омладину и нове идеје које би донијеле велики просперитет Републици Српској.

“Дуги низ година, због неодговорног понашања појединаца, дошли смо у ситуацију да је положај младих али и остатка популације изузетно тежак. Ја ћу посебно да се осврнем на младе, као најпродуктивнији дио популације, на људе који су садашњост и који треба да креирају будућност ове земље. Мислим да је ова генерација младих остала ускраћена за много тога што имају вршњаци у неким развијеним системима, управо због тога морамо да се боримо и да будемо носиоци и реализатори идеја које ће нашој дјеци помоћи како не би пролазили кроз тешкоће на које смо ми навикли”, истиче Тодоровић за ИнфоБијељина.

Већина младих се данас налази у недоумици, да ли остати овдје или ићи у неку од земаља у којима се може живјети од свога рада.

“Не треба кривити онога који се опредјели за ову другу опцију, него треба континуирано радити на побољшању услова живота, како би ових случајева било све мање, а како би се људи, који су из економских разлога напустили Републику Српску, што прије вратили. За тако нешто потребно је пуно здравих идеја и рада”, каже Тодоровић.

Говорећи о иницијативи за субвенционисање станова за младе брачне парове коју је покренуо Актив младих ДНС-а Зворник, Тодоровић је најавио сличан пројекат и у Бијељини.

“Град Бијељина има доста неискориштеног грађевинског земљишта које би се могло искористити за ову намјену. Сматрамо да би градска и републичка власт требало да заједно раде на овом пројекту, при чему би град обезбиједио земљиште, а Влада средства за изградњу. Тако изграђени станови продавали би се по реалној цијени изградње која не прелази износ од 750 КМ по м2, а средства која би се зарадила од продаје, сливала би се у фонд који би се користио за наставак реализације овог пројекта”, појаснио је Тодоровић за наш портал.

Он је додао да је тренд депопулације нарочито изражен у сеоским подручјима, а разлога за такво стање је много, од лоших услова живота, високих трошкова пољопривредне производње и немогућности пласмана производа, односа понуде и потражње на тржишту рада, до непостојања адекватне подршке која би младе подстакла на реализацију својих пословних идеја.

“У одбрамбено-отаџбинском рату су ударени темељи Републици Српској, поднијете су велике жртве и ми морамо бити свјесни обавезе коју имамо према свим херојима који су положили своје животе и дијелове тијела, те на тим темељима изградити просперитетну Републику Српску која ће бити узор другим земљама у региону”, закључио је Тодоровић.

Он је додао да је одговорност према прецима, уједно и одговорност према потомству и будућим генерацијама.

 

 

 

(infobijeljina.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img