spot_img
spot_img

Тешка судбина брата и сестре ујединила хуманисте из Републике Српске

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Многобројни Паљани које је дирнула тешка судбина брата и сестре, који су остали сами након што им је отац недавно преминуо од вируса корона, дигли су се на ноге како би дјеца што прије добила боље услове за живот, а у помоћ притичу и хуманисти из цијеле Српске који свој допринос могу дати уплатама на жиро рачун.

Директор Центра за социјални рад Пале Срђан Баралић казао је да су из ове установе одмах реаговали послије сазнања да је отац њихових суграђана преминуо. Дјечак ускоро постаје пунољетан, а дјевојчица има 15 година.

“Покренули смо процес додјељивања старатељства те одредили стручног радника центра који је отворио намјенски рачун. Добили смо потврде из кабинета премијера Владе РС и начелника општине Пале Бошка Југовића који су подржали жељу и напоре да дјеци буде обезбијеђено оно што је потребно”, рекао је Баралић за “Глас Српске”.

Додао је да се у акцију укључио и велики број хуманитарних организација као што су “Срби за Србе”, многобројни донатори, комшије те Републички секретаријат за расељена лица и миграције. Претходно су дјеци одредили старатеља и хранитеља.

“Старатељ је стручни радник центра. Када је у питању хранитељ, нисмо имали услове за сродничко хранитељство, тако да је то ријешено уз помоћ особа које су исказале интересовање”, испричао је Баралић.

Паљанин Бојан Брчкало каже да је поносан што је дио ове општине јер су се за врло кратко вријеме многи одазвали позиву у помоћ те су дјеца већ “затрпана” прехрамбеним пакетима и осталим донацијама.

“Многи су се укључили у акцију. Старе и дотрајале ствари износе из куће, а мајстори пристижу. Иако је првобитни план био да се обнови купатило, обезбијеђена су средства тако да ће сада бити реновирана читава кућа”, рекао је Брчкало.

Додао је да ће се суграђани потрудити да пронађу и посао дјечаку чија прича показује колико живот може бити суров.

“Ово су добра дјеца, потрудићемо се да запослимо дјечака. Он је вољан да ради и буде од помоћи”, испричао је Брчкало.

Намјенски текући рачун за помоћ овој дјеци је: 555-700-00507466-73, отворен код Нове банке а.д. Бањалука.

 

 

(glassrpske.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img