wso slot
akun wso slot
nuklir slot
akun pro taiwan
slot server taiwan
slot taiwan
akun pro vietnam
slot server vietnam
slot vietnam
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
akun wso slot
nuklir slot
maxwin slot demo
pistol4d
situs judi bola
Table „Dobro došli u Republiku Srpsku” neće biti uklonjene - nula49.com
spot_img

Table „Dobro došli u Republiku Srpsku” neće biti uklonjene

Published:

spot_img

Bošnjacima smetaju table s natpisom „Dobro došli u Republiku Srpsku” i rado bi da ih uklone, ali to im nikako ne polazi za rukom. Novo razočaranje stiglo im je i s prekjučerašnje sednice Doma naroda parlamenta BiH, na kojoj je zbog izostanka podrške entitetske većine iz Republike Srpske neuspešno završen još jedan njihov pokušaj.

Reč je o inicijativi koja je posredstvom bošnjačkog delegata Džemala Smajića dospela na dnevni red Doma naroda.

U toj prilično nejasno formulisanoj i pravno nepreciznoj inicijativi, od Ministarstva transporta i komunikacija u Savetu ministara BiH zahteva se da „u roku od 30 dana iz graničnih pojaseva na svim graničnim prelazima u BiH ukloni”, kako je navedeno, „nelegalne oznake koje nemaju državne znakove”. U pokušaju da delegate uveri koliko je njegova inicijativa značajna i opravdana, Smajić je u istupu na sednici rekao, između ostalog, i to kako je ona upućena s namerom „da se uredi granica BiH”.

Sa sličnim objašnjenjem uklanjanje pomenutih tabli tražila je pre dve godine, takođe u Parlamentu BiH, i tadašnja poslanica Naše stranke Mirjana Marinković Lepić. Međutim, doživela je isto što i Smajić – i njenu, kao i njegovu inicijativu podržali su samo oni kojima smeta Republika Srpska i koji je ne vole.

Inicijativi za uklanjanje tabli s oznakom „Dobro došli u Republiku Srpsku”, kao jednom od pokušaja kreiranih u sarajevskim političkim krugovima s namerom da se Srpskoj, uz mnogo toga već oduzetog, oduzme i to pravo, usprotivio se i delegat Kluba hrvatskog naroda Zlatko Miletić. U obraćanju na sednici Doma naroda on je kazao da „ne vidi problem da Republika Srpska obeleži svoju teritoriju, kao to to čine gradovi i Brčko distrikt”.

 

 

 

(politika.rs)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img