spot_img
spot_img

Свјетско признање Бањалучанину: Промо-видео о љепотама БиХ номинован за најбољи на свијету

spot_img
spot_img

Ми стално маштамо о Куби, Тајланду, Балију и другим мјестима, а нисмо ни свјесни колико тога има код нас да се види.

Казао је ово за “Независне” Роберт Дацешин, Бањалучанин који је пропутовао пола свијета, а чији је промо-видео о љепотама Босне и Херцеговине номинован од стране Свјетске организације филмова за најбољи туристички видео.

Његов видео под називом “Зашто Босна и Херцеговина може бити број 1 дестинација на свијету?” тренутно стоји на више од 200.000 прегледа, а за само неколико дана је добио више од 32.000 гласова.

“Драго ми је да смо у времену какво је данас остали уједињени бар у једном, а то је да сви волимо нашу земљу”, казао је Дацешин.

За више од 10 дана знаће се резултати, а сви се надамо да ће видео о Босни и Херцеговини постати и најбољи туристички видео 2022. године.

Роберт Дацешин, који је нарочито популаран због свог, иначе најчитанијег, путописног блога је одлучио да Босна и Херцеговина заслужује свој посебан видео у коме ће објединити све љепоте које нуди.

“Након тачно 80 земаља, колико сам обишао, морам бити објективан и рећи да наша спада међу најпотцјењеније у читавом свијету”, казао је Дацешин.

Како каже, БиХ има много тога чиме може да се похвали, као што је Национални парк Сутјеска и чињеница да на једном мјесту имамо најочуванију прашуму у Европи, други највећи кањон на свијету, прекрасни Пријевор и Зеленгору, а надаље, како додаје, имамо дивље коње у Ливну, који су свјетска атракција.

“Ми смо земља вода, и треба тако да се представљамо. Готово је немогуће заћи у било који дио БиХ а да не видимо водопад или језеро”, казао је он.

Да је наша земља потцијењена, потврђује чињеница да има толико природних бисера за које нико не зна, а такође нисмо ни свјесни да смо богати чак и пећинама.

Према његовим ријечима, то су пећине Вјетреница, Орловача, Ваганска, Леденица, Дабар и друге које су скривени бисери наше земље.

Номинација овог дванаестоминутног промо-спота Дацешина је, како каже, веома изненадила, а посебно је занимљиво то што је јако мало новца у њега утрошено.

“Видео је рађен потпуно о нашем трошку и иако сам тражио помоћ неколико наших институција, нико није желио да помогне у његовом финансирање”, казао је он. Мада, ово му је био само вјетар у леђа и само га је додатно мотивисало да Босни и Херцеговини овај пројекат остави као поклон.

“Поједине земље су снимале свој промо-видео с огромним буџетом и улагале велики новац, а ми смо свој урадили из чисте љубави лагано путујући својим аутом по земљи”, закључује Децешин.

Само снимање спота је, како прича Децешин, трајало скоро годину дана, а у тој години се десило много тога.

“Иако сам много тога лијепог видио, најљепше сјећање ми је на људе које сам упознао на путу и истинске пријатеље које сам стекао”, казао је Дацешин.

Све ово је крунисано истинском срећом коју је осјетио када је сазнао за номинацију, а љубав с којом су снимили видео се очигледно осјетила и ван екрана, јер су га људи, како истиче Дацешин, фантастично прихватили. (Робертов видео можете да погледате и да гласате ОВДЈЕ).

 

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img