spot_img
spot_img

“Све је исто, само Владе нема” – Плакати у Сарајеву подсјетили на годину дана без власти

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Прошло је тачно 365 дана од одржавања Општих избора 2018. године. Ни то није било довољно времена да политичари на нивоу БиХ и федералном нивоу договоре формирање нове власти.

Поводом годишњице новог неуспјеха особа које су изабрали грађани Босне и Херцеговине, непознате особе синоћ су у центру Сарајева полијепили плакате са интересантним садржајем.

“Све је исто, само владе нема…”, “#ВладоФалиш”, “Влада – not available in your country”, “Error 404: Вијеће министара нот фоунд”, “Ево већ је јесен, а тебе још нема”, неке су од порука.

Изругивање политичарима у БиХ, њиховим празним обећањима и свакодневним препуцавањима очито је једино што је преостало грађанима, тачније групи особа која се сјетила 7. октобра 2018. године и годишњице неформирања власти.

Када ће грађани добити нове функционере на јавним функцијама и даље се не зна. Година дана је обиљежена условљавањем и пропалим договорима, а посљедње обећање дао је лидер СДА Бакир Изетбеговић уз наду да више неће бити условљавања.

– Вјерујем да ће бити до краја мјесеца договорено јер имамо приближене крајње ставове – казао је предсједник СДА.

На ту изјаву реаговао је Милорад Додик (СНСД) казавши да Изетбеговић изјавама забавља јавност.

– Чујем да је изјавио да ће се реализовати споразум, па како. Рок за тај споразум је прошао 5. септембра. Он забавља јавност својим изјавама – поручио је.

 

 

 

 

(klix.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img