Sukob demonstranata i specijalaca, borci prijete bombama

Ispred zgrade Parlamenta FBiH došlo je do fizičkog obračuna specijalne jedinice policije i manje grupe demobilisanih boraca koji su pokušali da uđu u zgradu ove institucije.

Demobilisani borci su nezadovoljni jer se njihovi zahtjevi o objavi registra, boračkom dodatku i ukidanju finansiranja boračkih udruženja nisu našli na dnevnom redu današnje sjednice Parlamenta FBiH.

- Reklama -

Oni su u jednom trenutku oformili tim od pet predstavnika koji su ušli u zgradu Parlamenta FBiH, ali uprkos čekanju nije ih primio niko.

Kada su izašli iz zgrade i saopštili kolegama da nisu primljeni na pregovore, pokušali su na silu da probiju kordon policije koja im je uzvratila silom, prenosi “Klix.ba“.

Incident je trajao kratko, a nakon njega policija je raspoređena oko zgrade Parlamenta, dok demobilisani borci ne planiraju da napuste lokaciju.

“Bacićemo bombe”

Nakon incidenta koji se dogodio ispred zgrade Parlamenta FBiH demobilisani borci su zaprijetili da će sljedeći put donijeti bombe, prenosi pomenuti portal.

Ratni major iz Zenice Hajrić Doglod izjavio je da će bombbe baciti na policiju.

On je dodao da su demobilisani borci pokušali da uđu u zgradu institucija nakon čega je komandir policije fizički nasrnuo na njega i spriječio ga u tome.

“U tom fizičkom obračunu sam ga uhvatio za vrat nakon čega je on mene udario palicom. Kada se situacija smirila izvinio sam se, ali on nije htio prihvatiti moje izvinjenje”, rekao je Doglod.

“Naredni put ćemo biti bolje organizovani i doći ćemo s bombama koje ćemo na njih baciti te će onda oni od nas bježati, a ne mi od njih”, dodao je.

 

 

 

 

(klix.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime