Stotine Banjalučana i sedmi dan na Trgu Krajine

Više stotina Banjalučana i večeras je na Trgu Krajine zatražilo Pravdu za Davida.

Davor Dragičević, otac nastradalog Davida okupljenima ranije rekao da neće odustati od istine o smrti svog sina. Poručio je da će se javno ubiti ako se dokaže da je njegov sin provalnik i samoubica.

- Reklama -

Tijelo Davida Dragičevića pronađeno je u subotu na lokaciji gdje se rječica Crkvena uliva u Vrbas, i to poslije višednevne potrage, koja je počela nakon što je nestanak prijavljen u prošlu nedjelju.

Za mladićem su, uz policiju, tragali njegovi članovi porodice i brojni sugrađani, koje je smrt uzornog studenta Elektrotehničkog fakulteta i šokirala i potresla.

Prema zvaničnim informacijama utapanje je uzrok smrti Davida Dragičevića, te da je na tijelu imao povrede. Zvanična istraga “utvrdila” je da su kod Davida pronađeni predmeti iz jedne pljačke kuće u Banjaluci. Ono što nije utvrđeno jeste na koji način je Davidovo tijelo dospjelo u rijeku.

Nakon što su objelodanjeni prvi zvanični rezultati istrage u vezi sa smrću Davida Dragičevića, ogroman val nezadovoljstva i nepovjerenja u ovu zvaničnu verziju natjeralo je građane da izađu na ulice Banjaluke.

Dan nakon prvog okupljanja, održao se sastanak ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača i Predsjednika RS Milorada Dodika koji su naložili ponovnu istragu ali i obdukciju tijela, koja je obavljena prije nekoliko dana. Rezultati nove obdukcije još nisu poznati javnosti.

 

 

 

 

(byka.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime