Stočar sa Manjače poklonja jagnje Vladi RS

Rade Grgić sa Manjače, koji već osam mjeseci štrajkuje u banjalučkom parku Mladen Stojanović zbog toga što mu je 2015. godine uništeno cijelo stado, danas je doveo jagnje u ovaj park, te rekao ukoliko mu se neko od nadležnih ne javi u roku od dan-dva, on će jagnje odnijeti u zgradu Vlade RS.

Grgić kaže da mu je 2015. godine, nakon što je utvrđeno u Veterinarskom institutu RS “Dr Vaso Butozan” da njegova stoka ima brucelozu, uništeno mu je oko 400 ovaca, jagnjadi i dvije krave.

- Reklama -

“Ostao sam sad sa samo jednim psom pred kućom, sad sam doveo i ovo jagnje što mi je ostalo, i ukoliko mi se nadležni ne obrate, poklanjam im i ovo, neka ga pojedu, kad već ne mogu riješiti ovu situaciju”, rekao je Grgić.

On ističe da mu je dosad isplaćeno 30 odsto štete, te on potražuje ostatak.

“Novac od štete koji sam dobio nisu mi ni isplatili u komadu, nego parcijalno, kap po kap. Ja sa tim novcem nisam mogao obnoviti svoje stado. Trebali bi mi isplatiti još oko 60.000 KM”, rekao je Grgić.

Dodao je da mu je prije tri-četiri godine 227 ovaca otjerano u klaonicu, a ostalo je pobijeno na stočnom groblju na Manjači, oko 200 ovaca i dvije krave.

 

 

 

 

 

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime