spot_img
spot_img

Стиже први снијег

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Након неуобичајено топлог и сунчаног времена за ово доба године, у Босну и Херцеговину стиже хладни поларни талас са сјевера, а прве сњежне падавине можемо очекивати за средину наредне седмице.

Како је за Avaz.ba потврдио метеоролог Жељко Мајсторовић, изнад нас се одвијају велике борбе ваздушних маса.

“Према нама се шири један антициклон са сјевера. Оно што је битно јесте да нам стиже хладни поларни ваздух са сјевера и да ће наредне седмице температуре опадати, односно биће све хладније. Међутим, треба нагласити да у почетку неће бити пуно падавина, а у другој половини наредне седмице очекујемо и прве сњежне падавине, а у многим мјестима наше земље температуре ће бити око 0 – казао је Мајсторовић.

Истакнуо је да ће генерално период који слиједи бити изузетно промјенљив.

“Први дани новембра ће бити тмурни, с ниском температуром и слабим падавинама. Када је у питању цијели мјесец, можемо рећи да ће температура бити изнад просјека, а када су у питању падавине, оне ће бити испод просјека. Дакле, биће у новембру лијепих дана”, каже Мајсторовић.

Када је у питању генерална прогноза за зиму која нам слиједи, саговорник Аваза тврди да су досадашње биле само бомбастичне најаве.

“Крајем новембра ће се у Каиру састати метеоролози с подручја Медитерана и из југоисточне Европе, гдје ће донијети тзв. консензунску прогнозу за зиму. Тек тада ће метеоролози за своје подручје моћи дати јаснију прогнозу за своје подручје”, нагласио је Мајсторовић.

 

 

 

 

 

(avaz.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img